maandag 13 mei 2013

Regenboogweek België – Belgian Pride Brussel


                        
Maandag 13 tot en met zondag 19 mei 2013 - Pinksteren - is het Regenboogweek: Belgian Pride, de 18e editie van de Prideweek in België. Hoogtepunt van de feestweek wordt de Pride Day Brussels 2013. Er doen verschillende namen en titels de omloop: het is me dan ook niet duidelijk welke naam bij welk event hoort, maar de verzamelnaam is blijkbaar: 'Pride4Every1 2013' - Thema: 'Rainbow Families'.

Om 11.00 uur begint een kerkdienst in de OLVG kerk op de Kolenmarkt, om 12.30 uur opent de Pride Village en om 14.00 uur begint de LGBT Parade. Dit jaar openen roze activisten uit Macedonië de parade, die traditiegetrouw wordt voorafgegaan door 1 minuut stilte voor de slachtof- fers van homofoob geweld.

Om 16.00 uur begint het podiumprogramma, dat duurt tot 22.00 uur. Daarna beginnen de officiële 'fuiven' in de stad. Vrijdagavond begint het festijn in het 'Hart van Europa' met een straatfeest in de Rainbowvillage (de Brusselse roze buurt in de Kolenmarkt – Rue Marché au Charbon – en zijstraten).

Thema dit jaar is: 'Rainbow Families', met een S, "omdat er meerdere gelijkwaardige vormen van familie ook wettelijk beschermd worden", aldus de organisatie. De weg naar goedkeuring van het homohuwelijk in Frankrijk en in de VS verloopt niet op rolletjes. "Het is dan ook met opgeheven hoofd dat we in België het tienjarig bestaan vieren van het openstellen van huwelijk voor iedereen".


bron: Gay.blog.nl