dinsdag 21 mei 2013

Utrecht krijgt Roze Camping tijdens Roze Zaterdag


                  
De Roze Camping is al enige jaren een traditie tijdens dit landelijke evenement dat dit jaar in Utrecht neerstrijkt. De camping bevindt zich op het terrein van Sportcomplex Olympos. Kampeerders kunnen hierdoor makkelijk afreizen naar het centrum voor alle festivitei- ten. Eveneens vindt op die zaterdag ook het RZ2013-sporttoernooi plaats op Olympos.

Geopend
De inschrijving voor de camping is inmiddels geopend via de website: www.rz2013.nl. De campinggasten kunnen van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni verblijven op het terrein. "We hebben in de afgelopen tijd veel verzoeken gekregen over een Roze Camping en daarom zijn we blij dat we dit hebben kunnen realiseren. De inschrijving loopt al aardig", aldus Petra Luiken, voorzitter van Stichting RZ2013.

Roze Zaterdag 2013 in Utrecht
In het jaar van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht komt op 29 juni ook de Roze Zaterdag (RZ2013) naar de stad Utrecht, een van de grootste landelijke roze evenementen van Nederland. Voor meer informatie en alle andere programmaonderdelen kun je kijken op de Roze Zaterdag website: www.rz2013.nl. De Roze Zaterdag in Utrecht wordt georganiseerd door Stichting RZ2013 en is geïnitieerd door Stichting PANN en gemeente Utrecht.

bron: KamKrant.nl
      

Ook een groot Kinderfestijn op Roze Zaterdag 2013 in Utrecht

De landelijke Roze Zaterdag die op 29 juni in Utrecht gehouden wordt, biedt ook een groot evenement speciaal voor kinderen.

In het Park Lepelenburg zijn alle kinderen tot en met 12 jaar van 13 tot 17 uur welkom op de Kids Area van RZ2013. Naast diverse attracties zoals de poppenkastvoorstelling van Tante Mies en een springkussen, kan er gedanst worden op de mu- ziek van een Live-DJ.
x
 x
De creatievelingen kunnen bij beeldend kunstenaar Eline Janssens aanschuiven voor het maken van een kaartenhuis. Daarnaast is er een mu- ziektent en leest schrijfster Ingeborg Hornsveld voor uit het boek 'Filola wil een krokodil'. Linda de Haan leest voor uit het boekje 'Koning en Koning'. De kinderen mogen op deze dag verkleed komen, bijvoorbeeld als prins of prinses.

De Kids Area in is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stichting Meer Dan Gewenst, Stichting Jongeren met een homo-ouder, Koninginne Kinderen en Stichting RZ2013. Doel van dit onderdeel is om ongedwongen wijze 't thema van diversiteit bij kinderen en hun ouders onder de aandacht te brengen.

De Kids Area van RZ2013 is nog op zoek naar een muziekgroep of een kinderkoor dat op deze middag wil optreden. Wil samen met vriendjes en vriendinnetjes wil optreden in Park Lepelenburg kan een mailtje sturen naar Inge Burgers van Stichting RZ2013. Ook aanmeldingen van ouders die als vrijwilliger mee willen werken zijn van harte welkom.  Het e-mailadres van Inge Burgers:  i.burgers@ rz2013.nl

Voor meer info over het programma van Roze Zaterdag:  www.rz2013.nl


bron: Dichtbij.nl