zondag 9 juni 2013

Demonstrant tegen Homohuwelijk verstoort finale Roland Garros


                             
Een man met een brandende fakkel heeft zondag op Roland Garros kort de finale tussen de Spanjaarden Rafael Nadal en David Ferrer verstoord. Beveiligers wisten de man die probeerde het Parijse gravel te betreden te overmeesteren, waarna de partij kon worden hervat. Nadal leidde met 1-0 in sets en 5-1 in de tweede set.

In totaal waren vier personen bij het incident betrokken. Slechts één van hen sprong daadwerkelijk over de omheining. Hij kwam zelfs redelijk dicht in de buurt van Nadal. Kort later verklaarde de toernooidirectie dat de zaak onder controle was. 'De politie handelt het nu verder af'.

Eerder al waren twee demonstranten uit het stadion verwijderd. Zij hadden een spandoek bij zich. Daarin werd geroepen om het aftreden van de Franse president François Hollande. De oproep werd kennelijk gedaan omdat deze onlangs het homohuwelijk toestond.


bron: Algemeen Dagblad


Anti-Homoprotest bij tennisfinale Roland Garros

Tegenstanders van de invoering van het homohuwelijk in Frankrijk hebben de herenfinale van het tennistoernooi op Roland Garros kort verstoord.

Tijdens de tweede set tussen de Spanjaarden Rafael Nadal en David Ferrer ontrolden drie mannen met ontbloot bovenlijf een spandoek met de tekst: "Frankrijk vertrapt de rechten van het kind".

Een ander rende met een rookfakkel de baan op. Beveiligers wisten te voorkomen dat de man het spel onderbrak.

Hollande
Activisten in het publiek riepen dat president Hollande moet aftreden. Alle demonstranten werden direct afgevoerd.

In Frankrijk wordt al wekenlang fel geprotesteerd tegen het homohuwelijk. De protesten gaan door, hoewel het Franse parlement medio mei al instemde met het homohuwelijk.

bronnen: NOS.nl / NOS Journaal