donderdag 13 juni 2013

HoLeBi's mogen niet trouwen maar wel samen sterven in een Italiaans stadje


                     
HoLeBi's kunnen niet trouwen in Italië maar een dorpje in het noorden van het land stelt dat ze wel samen mogen begraven worden. "In het stadje Vimercate, in de Noord-Italiaanse regio Lombardije zijn sinds gisteren de wetten aangepast waardoor homo en lesbi- sche koppels vanaf nu wél samen mogen worden begraven", aldus GayStarNews.com.

Het kleine industriële stadje van 25.000 inwoners nabij Milaan is wel verdeeld over de kwestie. De locale priester is tegen en hoopt dat de regel snel terug wordt afgeschaft. Nina Laino, verantwoordelijk voor het familie register in de stad zegt dat de aanpassing vanaf 15 juni van kracht gaat, volgens haar hebben er nog geen HoLeBi koppels een aanvraag gedaan om samen te worden begraven na hun dood, maar wil de stad al voorbereid zijn op de toekomst.

En dat wil zeggen, het stadje werkt al een aan mogelijkheid om HoLeBi koppels meer rechten te geven waarbij ze denken aan een soort van legale partnerregistraties. Laino zegt dat het geen officiële partnerschappen zullen worden maar dat ze wel zullen garanderen dat homo en lesbische koppels bepaalde gelijke voordelen zullen krijgen aan die van een gehuwd hetero koppel. Volgens Marisola Mascia, een locaal ge- meenteraadslid is dit gewoon het logische gevolg van een natuurlijke evolutie naar gelijkheid.

In februari van dit jaar stond de Amerikaanse overheid éénmalig en voor het eerst toe dat een HoLeBi echtgenoot en partner van een veteraan mag begraven worden op een nationale militaire begraafplaats. Enkel dat ene koppel kreeg deze toestemming.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info