maandag 10 juni 2013

Homohuwelijk mogelijk dankzij 'crowdfunding'


                      
Double Fine's nieuwe game 'Massive Chalice' stelt spelers in staat om het huwelijksbootje te betreden met personages van hetzelfde geslacht. De ontwikkelaar kwam tot dat besluit na feedback van fans.

"Zonder de financieringswebsite Kickstarter zouden we die optie waarschijnlijk gewoon zijn vergeten", zegt projectleider Brad Muir, "omdat we dan simpelweg te veel andere dingen aan ons hoofd zouden hebben. Normaal gesproken maak je afspraken met een uitgever en ga je achter gesloten deuren aan de slag met je spel. Pas als deze af is en in de winkels ligt hoor je dan wat de spelers zelf eigenlijk graag willen".

Muir: "Via Kickstarter krijgen we echter nu al feedback van duizenden gamers, wat we direct meenemen in het ontwikkelproces. De game is nu nog in een vroeg stadium, dus we hebben genoeg tijd om homohuwelijken in het spel te bouwen".

De tactische strategiegame Massive Chalice behaalde al binnen een dag zijn beoogde financieringsdoel. Al meer dan 20.000 mensen hebben hun steentje bijgedragen. Het spel is in het bijzonder beïnvloed door games als 'XCOM', 'Fire Emblem' en de familievetes uit de succesvolle serie 'Game of Thrones'.


bronnen: De Telegraaf / YouTube.com