zondag 21 juli 2013

Gay & Lesbian Films | "Cinemien Gay & Lesbian Summer Festival" in Nijmegen


               
Cinemien Gay & Lesbian Summer Festival  →  Zoals ieder jaar organiseert 'Cinemien' tijdens de zomer het succesvolle 'Gay & Lesbian Summer Festival' in diverse Nederlandse steden. Voor een overzicht van de steden en meer informatie over het festival ... kijk op de website van 'Cinemien'. Vanaf 4 juli tot en met 7 augustus vertonen we de mooiste internationale gay en lesbian films.

De volgende films zijn in o.a. Bioscoop 'LUX' in Nijmegen te zien:

In het prijswinnende Yossi and Jagger vertelde regisseur Eytan Fox over de liefde tussen twee jonge Israëlische soldaten. In Yossi wordt de draad tien jaar later opgepakt.
Nimr en Roy ontmoeten elkaar over de grens van Tel Aviv, en voelen zich onmiddelijk tot elkaar aangetrokken.
Gayby   
Jenn en Mat, dertigers, zijn beste vrienden sinds de middelbare school. Jenn is single, en Matt lukt het maar niet om over zijn ex heen te komen.
Adineh vlucht naar Duitsland om een geslachtsverandering te ondergaan. Tijdens haar reis ontmoet ze Rana, wiens man in de gevangenis zit.
Rebecca (Barbara Niven) is mooi en rijk en heeft een perfect maar nogal saai leven. Ze mist romantiek en passie. Totdat ze call-girl Paris ontmoet.
August   
Troy keert na verschillende jaren weer terug naar Los Angeles, waar hij besluit om Jonathan te bellen, de jongen met wie hij lang geleden een romance had.
Paulo verlaat zijn vrouw voor de Albanese Llir. De passionele relatie maakt al snel plaats voor wanhoop wanneer Llir spoorloos verdwijnt.
Anna en Francesca beleven hun laatste zomer van onschuld. Op de drempel van volwassenheid moeten zij afscheid nemen van hun zo vertrouwde leven.
Sipke Jan Bousema gaat in 'Strijders voor de Liefde' op zoek naar mannen en vrouwen die dagelijks strijden om hun liefde openlijk te mogen uiten.
Sébastien Lifshitz vertelt het verhaal van rijpe vrouwen en mannen, geboren in het interbellum, die tegen de conventies van hun tijd uit de kast komen.

Meer informatie over het 'Gay & Lesbian Summer Festival 2013' is op de website van 'Cinemien' te vinden.

bronnen: Lux-Nijmegen.nl / YouTube.com