zondag 14 juli 2013

Nijmegen | "Roze Woensdag kleurt Nijmeegse Vierdaagse weer gezellig Roze"


                  
Op woensdag 17 juli a.s. staat Nijmegen weer op zijn kop en kleurt de Vierdaagse weer roze. Die Vierdaagse dag staat beter bekend als 'De Roze Woensdag – een feest voor iedereen !!' Een paar duizend toeschouwers juichen de Vierdaagselopers in Nijmegen feeste- lijk naar de eindstreep. Bovendien wordt de Roze Voorloper uitgereikt – dit jaar aan autocoureur Mike Verschuur.

Hotspot is natuurlijk Café Faber en de Hertogstraat. Maar er haken steeds meer straten en ondernemers aan. Naast een spetterend middagpro– gramma staat ook de avond bol van roze activiteiten op tal van plaatsen in het centrum van de stad. En vergeet uiteraard de Afterparty niet. Dit jaar in De Lindenberg Huis voor de Kunsten.

Een feest voor iedereen
Roze Woensdag: 'een feest voor iedereen'. Met deze titel wil de Stichting Roze Woensdag (RoWo) iedereen uitnodigen om samen feest te vieren. RoWo heeft naast het gezamenlijk feestvieren voornamelijk een ontmoeting en zichtbaarheidkarakter.

"Het is beslist geen specifiek 'homofeestje', benadrukt Tom Huntink, voorzitter van Stichting Roze Woensdag. Het gaat om de aandacht te vesti- gen op een normaliter onzichtbare groep. Een feest voor iedereen staat ook voor de hetero's die kleur bekennen en zorgen dat zij in ieder geval niet om die spreekwoordelijk kast staan. Kortom laat jezelf zien op RoWo en vier met ons en iedereen een gezellig feestje".

Meer partijen haken aan
Dit jaar haken ook ondernemers aan De Waalkade in Nijmegen aan. De Nijmeegse Boot is van 12.00–17.00 uur Roze Lounge, waar het goed toeven is met bubbels en oesters. DJ Movemasters zorgt voor swingende muziek. Ook Cultureel Terras De Kaaij, draagt Roze Woensdag een warm hart toe. Wie even aan de hecktiek wil ontsnappen, kan hier even relaxen bij Singer-songwriters en genieten van food en drinks.

Voor het complete programma met overzicht van de bands en artiesten kun je terecht op de site van:  Roze Woensdag

Mike Verschuur Roze Voorloper 2013
Een extra roze randje is ook 'De Roze Voorloper', een kunstwerk die personen eert die zich bijzonder inzetten voor de integratie van seksuele en genderdiversiteit en de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's).

De Roze Voorloper van 2013 is autocoureur én geboren Nijmegenaar Mike Verschuur. Verschuur ontvangt de prijs dit jaar omdat hij als promi- nent sporter homoseksualiteit zichtbaar maakt en voor velen een inspiratiebron is ‼  "Als coureur moet alles 100 procent kloppen om goed te kunnen presteren. Sinds ik uit de kast ben gekomen, ben ik veel beter gaan rijden. Er zijn trouwens meer coureurs in Nederland die homo zijn, maar die durven er niet voor uit te komen. Ze zijn bang dat ze hun sponsors kwijtraken of dat mensen anders naar ze gaan kijken. Gek, want de racewereld maakt er volgen mij geen probleem van", vertelt Mike in Helden Magazine.

De Nijmeegse Burgemeester Hubert Bruls en Sander Ederveen (Roze Woensdag) zullen de prijs woensdag 17 juli uitreiken. Uiteraard is iedereen welkom om hierbij aanwezig te zijn. Locatie: Foyer van De Lindenberg Huis voor de Kunsten, Ridderstraat 23 te Nijmegen – Aanvang: 13.30 uur.

De prijs is een initiatief van de Stichting Roze Woensdag Nijmegen en bestaat sinds een paar jaar. Dit jaar tekende de Nijmeegse kunstenaar Bart Drost om deze eervolle prijs in een kunstwerkjasje te gieten.

bronnen: COC.nl / Stichting Roze Woensdag