zaterdag 3 augustus 2013

Amsterdam Pride | Ewout Genemans interviewt Anastasia over anti-Homowet


                      
De Russische Anastasia Smirnova komt speciaal voor de Gaypride over naar Amsterdam en spreekt tijdens de uitzending op zaterdag 3 augustus met Ewout Genemans over de omstreden anti-homowet in Rusland.
  
Anastasia Smirnova speechte onlangs nog bij de demonstratie van het COC tegen de Russische anti-homowet tijdens het bezoek van Poetin in Nederland. Daarnaast zal zij op 3 augustus meevaren met de COC boot. Het is een belangrijk onderwerp en daar weet ook Kris van der Veen – gemeenteraadslid van GroenLinks – alles van.

Hij ging naar Rusland om een documentaire op te nemen over de emancipatie van homoseksuelen. Samen met zijn filmcrew had hij jongeren ondervraagd over hun seksualiteit. Vlak voor zijn vertrek naar Nederland werden ze opgepakt door de politie, omdat dat in Rusland niet mag vanwege de onlangs aangenomen anti-homowet.

Dit interview en heel veel meer is te zien op zaterdag 3 augustus 21.30 uur, op Nederland 3 en van 14.00 uur tot 17.00 uur op de website van de AVRO:  www.avro.nl/gaypride

bronnen: AVRO.nl / YouTube.com
               

        
                   

Amsterdam Canal Parade | Het grote Homofeest vanaf de Amsterdamse grachten op televisie !!

Amsterdam kleurt deze week roze voor de Gay Pride. Hoogtepunt van dit homo-emancipatie-evenement is de Canal Parade. De Avro brengt verslag uit van deze feestelijke botenoptocht.

Gay Pride - Canal Parade – De Canal Parade is van een kleine optocht door de Amsterdamse grachten uitgegroeid tot een van de drukstbezochte evenementen van de hoofdstad. Honderdduizenden toeschouwers kijken vanaf de kant naar tientallen organisaties en bedrijven die zich van hun homovriendelijkste kant laten zien. De boten zijn meestal fraai versierd en de opvarenden extravagant en gewaagd uitgedost.

Homoseksuele allochtonen
De bruisende botenparade heeft ondanks het feestelijke karakter ook een serieuze kant. Want homodiscriminatie is nog steeds aan de orde van de dag - in het buitenland, maar ook nog in eigen land. Dit jaar vaart minister Jet Bussemaker van Emancipatie bijvoorbeeld mee op een boot vol homoseksuele allochtonen. In veel Surinaamse, Turkse, Marokkaanse en Antilliaanse gezinnen in het land is homoseksualiteit nog altijd een taboe.

Patrick Kluivert
Andere opmerkelijke deelnemers aan de vaartocht zijn Bussemakers collega-minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie en oud-voetbal- lers Bryan Roy, Patrick Kluivert en Ronald de Boer. Zij willen respectievelijk aandacht vragen voor discriminatie van homo's in het leger en op de voetbalvelden. Verder vraagt de Hivos-boot aandacht voor discriminatie van homo's in Afrika.

Verslag
Cornald Maas doet in de TV-uitzending verslag van de botenparade vanaf de kade van de Prinsengracht tegenover het Pullitzer Hotel. Ewout Genemans gaat op pad voor een aantal spraakmakende reportages.

Deze reportages en heel veel meer is te zien op zaterdag 3 augustus 21.30 uur, op Nederland 3 en van 14.00 uur tot 17.00 uur op de website van de AVRO: www.avro.nl/gaypride

bronnen: TV·Gids.nl / NPO.nl