vrijdag 9 augustus 2013

'Constellation of Russia' Gala | Pride United en COC kondigen tegengeluid aan


Amsterdam – To Russia With Love  →  Pride United en COC Nederland zijn teleurgesteld dat de gemeente Amsterdam heeft besloten de vergunning voor het galaconcert 'Constellation of Russia' niet in te trekken. Pride United en COC Nederland riepen burgemeester Eberhard van der Laan hiertoe eerder deze week op.

Ook riepen beide organisaties op Facebook op protest te maken tegen dit Russische galaconcert op het Museumplein in Amsterdam. In 24 uur tijd hebben meer dan 4.800 mensen zich voor het evenement No to 'Constellation of Russia' gala in Amsterdam aangemeld.

"Deze massale steun is een duidelijk signaal", zegt Frank van Dalen, voorzitter van Pride United. "Het is duidelijk dat in Amsterdam geen ruimte zou moeten zijn voor eenzijdige culturele staatspropaganda vanuit de Russische regering".

Het concert, georganiseerd door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, moet het Nederlandse publiek de Russische cultuur in al zijn schoonheid en diversiteit laten beleven. Volgens Pride United en COC Nederland laat de Russische overheid met de recente anti-homowet zelf zien weinig oog te hebben voor de schoonheid van de diversiteit die ook van de Russische cultuur deel uitmaakt.

COC en Pride United zijn blij met de suggestie van de gemeente om ook tegengeluiden te laten horen. Pride United en COC willen dan ook ter gelegenheid van het concert de Russische organisatie de schoonheid en diversiteit van de Nederlandse LHBT gemeenschap en haar vrienden laten zien. "Welke vorm dat precies gaat krijgen, daar laten wij ons nog niet over uit", aldus Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland. "In ieder geval zou het mooi zijn als de organisatie van 'Constellation of Russia' hier een rol in kan spelen".

"Direct na afloop van de presentatie van de Nederlandse LHBT- schoonheid en diversiteit, zullen we massaal aanwezig zijn bij het concert. Uiter- aard in regenboogkleuren gehuld", aldus Frank van Dalen van Pride United.

Gemeente Amsterdam heeft Frank van Dalen (voorzitter Pride United) en Tanja Ineke (voorzitter COC Nederland) uitgenodigd voor een gesprek op 19 augustus. De 2 organisaties vragen iedereen de acties te blijven steunen en zich blijvend massaal aan te melden op: Stop Galaconcert.

bronnen: COC Nederland / Pride United / Vimeo.com