woensdag 21 augustus 2013

Kom a.s. zondag naar "To Russia With Love" op 't Museumplein in Amsterdam


                   
Aanstaande zondag 25 augustus organiseren COC Nederland en Pride United de grote manifestatie 'To Russia With Love' op het Mu- seumplein in Amsterdam. Directe aanleiding voor het evenement is een door de Russische staat georganiseerd concert op hetzelfde plein, dezelfde avond. Met dat concert willen de Russen de 'schoonheid en diversiteit' van hun land laten zien.

Zoals we in vaak afschuwelijke berichten hebben kunnen zien en lezen, staat nou juist die diversiteit gigantisch onder druk sinds Rusland de zo- geheten anti-homowet heeft aangenomen. Wij roepen iedereen op om naar onze bijeenkomst te komen, zodat we met zijn allen een glashelder statement kunnen maken: Liefde is geen propaganda !!

Wij werken momenteel keihard aan een fantastisch programma, waaraan verschillende artiesten hun medewerking hebben toegezegd. Namen maken we zo spoedig mogelijk bekend. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is één van de prominente sprekers op ons po- dium.

De discriminatie van LHBT's in Rusland is exemplarisch voor een grotere problematiek in Rusland, waar democratische waarden en mensenrech- ten onder druk staan. Etnische minderheden en NGO's ondervinden dit aan den lijve. Om dit te benadrukken hebben verschillende organisaties, waar- onder Amnesty International en Aids Fonds, zich bij 'To Russia With Love' aangesloten. Ook zij zullen a.s. zondag een statement maken.

De manifestatie 'To Russia With Love' op het Museumplein in Amsterdam begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

Aansluitend zullen wij op respectvolle wijze het openbaar toegankelijke galaconcert 'Constellation of Russia' bijwonen. Het is nadrukkelijk NIET de bedoeling om het Russische evenement op wat voor wijze dan ook te verstoren. Hou er rekening mee dat een verstoring van het evenement nega- tief uitwerkt voor LHBT's in Rusland, en dat is het tegenovergestelde van wat we proberen te bereiken.

Je kunt ons heel eenvoudig helpen om de manifestatie nóg groter te maken – maak daarvoor gebruik van de: 
To Russia With Love - eventpagina ‼
- nodig je vrienden uit te komen met de 'invite friends'-button bovenaan die eventpagina;    
- kopieer de url van deze eventpagina en deel 'm simpelweg op je Facebook muur;
- voeg een speciale badge toe aan je profielfoto om aan te geven dat je van de partij bent.

► Aanmelden voor deze manifestatie is uiteraard niet verplicht ... het belangrijkste is dat je er bent a.s. zondag 25 augustus op het Amster- damse Museumplein. En neem gerust een mooie grote regenboogvlag mee !!

Bedankt alvast en hopelijk tot zondag,

Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland
Frank van Dalen, voorzitter Pride United

bronnen: COC.nl / COC Nederland / Pride United / YouTube.com
              

      Russisch Galaconcert 'Constellation of Russia'