vrijdag 16 augustus 2013

Australië | Pro Gay en andere Kerkborden wereldwijd populair op het internet


Een progressieve Anglicaanse Kerk uit Australië heeft opnieuw een HoLeBi vriendelijk bord geplaatst. De Anglican Parish of Gosford, komt regelmatig in de media met zijn eigen teksten. Dit keer staat er op het bord te lezen: 'Some people are gay, get over it, love God' (Sommige mensen zijn HoLeBi, zet je er over, hou van God), aldus PinkNews.co.uk.

De Anglicaanse kerk komt regelmatig in 't nieuws met zijn kerkbordjes waarop ze hun support voor vrouwen, huwelijksgelijkheid en HoLeBi en transgender rechten niet onder stoelen of banken steken. Maar ook hun andere bordjes, die vaak grappig zijn, worden steeds bij een groter pu- bliek populair, zowel op het internet wereldwijd als daarbuiten.

Kerkleider Rod Bower zegt: "Ja, we gaan internationaal, er zijn mensen over de gehele wereld die van onze borden houden. Ik heb nooit de me- ning gedeeld van conservatieven, en hun mening is niet dé enige mening, huwelijksgelijkheid is een heet hangijzer op dit moment in Australië, en sommige kerken worstelen daarmee, maar ik zeg het is tijd om te laten zien dat God van iedereen houdt en dat we klaar zijn voor een mo- derne wereld, met gelijke rechten voor iedereen".

bronnen: PinkNews.co.uk / www.HoLeBi.info / YouTube.com