donderdag 15 augustus 2013

Turkije | "Super goed nieuws vanuit 'Turkije' voor HoLeBi's en Transgender" !!


               
Turkije is op weg de tweede Moslim-natie te worden die seksuele minderheden (HoLeBi's en Trangenders) bij wet gaat beschermen tegen discriminatie. De Turkse Commissie 'Constitutionele Consensus' heeft onlangs zijn goedkeuring gegeven waarbij seksuele ge- aardheid toegevoegd zal worden aan de wet over discriminatie, aldus GayStarNews.com.

Als de wet goedgekeurd wordt maakt dat van Turkije 't tweede Moslim-land dat seksuele minderheden beschermd. Hiermee volgt men Albanië, het enige andere Moslim-land ter wereld waar seksuele minderheden wettelijk beschermd worden tegen discriminatie. De wet zal vermoedelijk snel worden goedgekeurd in Turkije waarbij men steeds dichter bij komt om lid te mogen worden van de Europese Unie.

Het wetsvoorstel om seksuele geaardheid toe te voegen aan de bestaande anti discriminatiewet komt van de pro-Kurdish Peace and Democracy Party en de Nationalist Movement Party. De vooruitgang betreffende bescherming voor HoLeBi's en Transgenders in Turkije komt mede door een recent moord proces waarbij een vader terechtstond die zijn eigen homo zoon had vermoord, en ook mede door het feit dat HoLeBi's en Trans- genders dit jaar veel steun kregen van de anti-Erdogan demonstranten.

Jammer genoeg kwam Turkije recent nog negatief in het nieuws omwille van het feit dat het land de meeste moorden op transgenders heeft ter wereld, waar mogelijk een einde aan kan komen met dank aan de pas voorgestelde en weldra goedgekeurde wetteksten.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com