donderdag 26 september 2013

Amerika – Springtown | 'Jongen mishandeld na ontmoeting via een datingapp'



Een 24-jarige man uit het Texaanse stadje Springtown is begin deze maand ernstig mishandeld. De verdachte is een 18-jarige jongen waarmee het slachtoffer had afgesproken nadat zei contact hadden via de app 'MeetMe', aldus WFAA.com.

Het slachtoffer Arron Keahey sprak op maandag 2 september af met de 18-jarige verdachte Brice Johnson via de applicatie 'MeetMe'  Volgens Keahey ging hij een uur na het contact op MeetMe naar het huis van Brice. Keahey is homoseksueel en zegt dat hij naar het huis van Brice ging, met de overtuiging dat hij homo of biseksueel was. Volgens Keahey begon de aanval direct. "Hij werd meteen helemaal gefrustreerd en boos. Ik herinner me niet wat daarna gebeurde".

Keahey werd na de aanval opgenomen in het ziekenhuis met botbreuken in zijn gezicht, waardoor hij nu plastische chirurgie nodig heeft. Daar- naast verloor hij een aantal tanden en liep schade aan zijn zenuwen op.

De politie werd, vreemd genoeg, door de verdachte Johnson zelf gebeld. Hij vertelde de politie dat hij Keahey buiten zijn huis in de achterbak van een auto vond. Johnson zegt naar 't ziekenhuis te zijn gereden om het slachtoffer te helpen. De politie arresteerde Johnson later. Hij wordt aangeklaagd voor zware mishadeling en het aanrichten van ernstig lichamelijk letsel. Johnson zegt zich niets te herinneren van de aanval.

Curtis Stone, van 't Springtown politiecorps, spreekt van een 'hatecrime'. "In de tien jaar dat ik hier werkzaam ben, is dit de eerste 'hatecrime' die ik onderzoek. Het slachtoffer heeft ons foto's laten zien van het letsel in zijn nek en op zijn polsen. Maar zowel hij als de verdachte zeggen zich niets te kunnen herinneren van het voorval. Ik kan niet verklaren hoe dat letsel is toegebracht".

Ook het slachtoffer Keahey ziet de aanval als een 'hatecrime'. "Waarom zou je me laten geloven dat je homo of bi bent, en dan doen wat je hebt gedaan" ?!

De verdachte logeerde de hele zomer in het huis van de familie van een vriend. In dat huis is de aanval voorgevallen. Een van de familieleden, Darcel Cummings, zegt dat hij en zijn familie vaker tieners met problemen opvangen in hun huis. Cummings: "Ik heb Brice nog nooit geweldda- dig tegen iemand zien doen - niet genoeg om iets als dit te doen. Hij is ook maar een heel kleine jongen".

Keahey zegt wel een, pijnlijke, les te hebben geleerd. "Spreek gewoon niet online met mensen af", zei hij. "Vertrouw ze niet".

bronnen: Gay.nl / WFAA.com / YouTube.com