donderdag 12 september 2013

Psychiatrische behandeling voor 'Friese Feeks' die twee Homo's mishandelde

                
Het 19-jarige meisje uit Leeuwarden dat begin maart samen met een vriendin 2 homoseksuele mannen mishandelde op het station in Sneek, hoeft niet meer de cel in. Ze zit op het moment in een kliniek en haar behandeling mag niet onderbroken worden door een cel- straf. Dat besliste de rechtbank in Leeuwarden vandaag.

De 19-jarige Elena S. verblijft al sinds eind juli op een gesloten afdeling van de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Assen. Ze komt onder toe- zicht van de reclassering. Samen met de behandelaars wordt bepaald hoelang de behandeling gaat duren. Dat kan tot een maximum van drie jaar, de duur van de proeftijd die de rechtbank heeft gegeven. Als ze in die periode de fout in gaat moet ze alsnog de cel in.

Elena S. kreeg van de rechtbank een gevangenisstraf van 133 dagen, maar omdat ze al 133 dagen in voorarrest heeft gezeten hoeft ze niet terug.

Momenteel verblijft de Leeuwardense in kliniek om behandeld te worden voor haar AD/HD en persoonlijkheidsstoornis met borderline, antisocia- le en narcistische kenmerken. Ook was er sprake van alcohol- en cannabismisbruik ‼  Gedragsdeskundigen zeggen dat de kans groot is dat ze nogmaals de fout in gaat als ze niet wordt behandeld.

Door de stoornissen is ze verminderd toerekeningsvatbaar. Elena S. kreeg samen met haar vriendin, een 18-jarige inwoonster van Heereveen, begin maart ruzie met twee homoseksuele mannen op het treinstation in Sneek. De meisjes beledigden en bespuugden de mannen en in de trein werd één van hen door beide vrouwen mishandeld. Overigens benadrukte de Leeuwardense tijdens de rechtzaak dat het incident niet homogere- lateerd was.

Een van de mishandelde mannen krijgt een schadevergoeding van 2.845 euro. Het andere meisje, uit Heerenveen, moet zich later voor de rech- ter verantwoorden. Zij zit inmiddels niet meer in voorarrest.

Zie ook:


bronnen: Gay.nl / GayNieuws.blogspot.nl (Archief) / YouTube - Omrop Fryslân (Video)