maandag 2 september 2013

Prijswinnende korte film over donkere en Homoseksuele Premier direct online


                     
Film 'Premier'  →  De controversiële korte film 'Premier' van regisseur Jens Rijsdijk is vanaf zondag online te zien. De makers hebben besloten een speciale site te openen - www.premierdefilm.nl - waar iedereen 't filmpje gratis kan bekijken. Premier won donderdag de twee belangrijkste prijzen op het 48 Hour Film Project in Rotterdam.

Het 8 minuten durend drama vertelt over de eerste donkere premier van Nederland (gespeeld door acteur Raymi Sambo), die van de partijtop niet uit mag komen voor zijn homoseksualiteit.

Sambo (All Stars, Spangas) werd ook bekroond als beste acteur van het festival. In de eerste scène zoent de acteur uitgebreid met zijn manne- lijke tegenspeler.

De jury onder leiding van film-journalist Ab Zagt prees de balans in de film en het script: "Je wordt onmiddellijk in het verhaal meegenomen en daardoor wil je direct meer weten over alle personages. Bovendien kan je nauwelijks zien dat de film in slechts 48 uur is gemaakt".

Het winnen van de prijs in Rotterdam heeft 'n stormvloed aan reacties teweeggebracht, stelt een woordvoerder van de producent. "Iedereen wil Premier zien", legt hij uit. "Daarom hebben we maar besloten het filmpje voor iedereen toegankelijk te maken".

De producent doet echter ook zijn best om de winnaar alsnog binnenkort in een bioscoop te kunnen vertonen. Regisseur 'Jens Rijsdijk' won don- derdag 2500 euro en gaat in maart 2014 naar de internationale finale van het 48 Hour Film Project in New Orleans.

Zie ook: 

bronnen: Parool.nl / YouTube.com