woensdag 23 oktober 2013

VS | Hollywoodsterren steunen opvangcentrum voor dakloze HoLeBi-jongeren


                
Verschillende Hollywoodsterren, waaronder Elton John en Jamie Foxx, zijn te zien in een reclamespot voor een daklozencentrum dat HoLeBi-tieners opvangt in Los Angeles  In het spotje is een jongen te zien die door zijn ouders het huis wordt uitgegooid nadat ze ontdekken dat hij homo is.

"In grote delen van het land is het leven nog steeds moeilijk voor jongeren waarvan vermoed wordt dat ze homo, lesbisch, biseksueel of trans- gender zijn", zo zegt Jamie Foxx in de spot. "Eén van de populairste bestemmingen voor verlaten holebi-jongeren is Los Angeles waar ze hopen dat ze hun dromen kunnen waarmaken", zo gaat Elton John verder in de video.

In werkelijkheid geraken ze aan de drugs en moeten ze zich prostitueren om aan eten te geraken. Heel wat jongeren geraken dan ook besmet met HIV. Het tragische traject van heel wat dakloze jongeren in de grootstad wordt op een harde en confronterende manier in beeld gebracht in het filmpje.

Uit de laatste cijfers die het centrum voor homo's en lesbiennes in LA heeft bekend gemaakt blijkt dat maar liefst 40 procent van de dakloze jongeren in de stad zich als homo, lesbienne of transseksueel identificieerd.

Verder blijkt uit cijfers van het Williams Instituut dat 29 procent van de daklozen in alle leeftijdscategorieën holebi of transgender zijn. Dat is bijna twee keer zo veel als de 15,4 procent holebi's onder de inwoners van Los Angeles. De stad Los Angeles wil in de komende maanden dit groeiende probleem aanpakken.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com