vrijdag 18 oktober 2013

Zuid-Amerika | Chileense mannen schuldig aan moord op een 24-jarige Homo


Vier mannen zijn donderdag (lokale tijd) in Chili veroordeeld voor de moord op een jonge homoseksueel die ze urenlang hadden ge- marteld  Volgens de rechter toonden de daders, die 28 oktober hun straf te horen krijgen, een 'totaal gebrek aan respect voor het menselijke leven', meldt de BBC.

Daniel Zamudio (24) werd vorig jaar maart aangevallen en urenlang gefolterd. De daders sloegen onder meer een fles kapot op zijn hoofd. Met de gebroken flessenhals kerfden ze hakenkruizen in zijn rug en borst. Ook gooiden ze grote stenen op zijn benen, waardoor hij meerdere botten brak.

De zaak veroorzaakte veel ophef in het Zuid-Amerikaanse land en leidde ertoe dat de Senaat na zeven jaar instemde met een wet tegen haat- misdrijven. "Dat is typisch voor ons Chilenen", aldus Ivan Zamudio, de vader van het slachtoffer. "Er moet eerst iets misgaan voordat we een wet aannemen. Ik krijg er mijn zoon niet mee terug, maar het kan uiteindelijk iets goeds betekenen voor het land". Hij voegde eraan toe dat hij de daders 'natuurlijk niet' zal vergeven.

Zie ook: 

bron: AlgemeenDagblad.nl / YouTube.com