dinsdag 5 november 2013

Homo-droomboek gaat niet mee met koning Willem-Alexander naar Rusland ‼


                   
Koning Willem-Alexander zal het 'Droomboek voor Rusland' van een aantal homo-organisaties vrijdag niet aan president Poetin over- handigen. Het valt volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken niet binnen het takenpakket van de koning.

De Gaykrant en de homobelangenorganisatie COC Nederland hebben het boek aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken overhandigd. Die zal kijken of het later dit jaar nog een rol zal spelen op een bijeenkomst op de Nederlandse ambassade in Moskou. Of bij die bijeenkomst
de Russische regering vertegenwoordigd zal zijn, kon het COC niet zeggen.

Anti-homowet
De reden dat de Gaykrant en het COC het boek hebben gemaakt is de strenge homowetgeving in Rusland. Sinds juni is het verboden om informatie over homoseksuelen te verspreiden en homoseksualiteit te promoten.

In het boek (.pdf) staan dromen van Nederlanders over een Rusland waar alle mensenrechten gerespecteerd worden. Onder meer 'Sophie in
't Veld', 'Frits Huffnagel', 'Gordon' en 'Dolly Bellefleur' leverden een bijdrage voor het boek.

Optimisme
Het COC is niet teleurgesteld: "Waar het om gaat is dat Nederland de slechte situatie van lesbo's, homo's, bi-, en transseksuelen in Rusland krachtig aan de orde stelt tijdens de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar. We weten dat minister Timmermans dat zal doen en hebben goede hoop dat ook de koning dat zal doen".

Vrijdag zal de Russische president Poetin koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Moskou ontvangen. Het bezoek aan Rusland is de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar.

Zie ook: 
GayKrant en COC Nederland overhandigen Droomboek aan minister Frans Timmermans  
Poetin krijgt geen Homo-droomboek  /  Homo-droomboek niet met koning naar Rusland

bron: NOS.nl