dinsdag 19 november 2013

Rusland – Arkady Mamontov | "Meteoriet-inslag schuld van Homoseksuelen" ‼


                       
Een bekende Russische journalist en TV-presentator Arkady Mamontov ligt onder vuur vanwege enkele schokkende uitspraken die hij vorige week deed ‼  Tijdens zijn televisieprogramma zei hij dat de Chelyabinsk meteoriet, die afgelopen jaar in Rusland viel de schuld is van de Russische LHBT-gemeenschap, aldus HuffingtonPost.

Tijdens zijn programma dat wordt uitgezonden op de Russische staatszender Rossiya 1, legde Mamontov de link tussen het verhaal van Sodom en Gomorrah uit het Oude Testament. Hij riep kijkers op om te begrijpen dat de meteoriet-inslag in Rusland vorige winter een straf was voor homoseksuele activiteiten in het land.

"Dit is een waarschuwing aan ons allemaal dat we onze tradities moeten beschermen, de familie, de traditionele liefde of we worden niet alleen getroffen door de Chelyabinsk meteoriet, maar door iets groters", sprak Arkady Mamontov. "Ik weet dat sodomieten - zo moeten ze worden ge- noemd, in plaats van 'homoseksuelen' - deze uitspraak pijnlijk zullen vinden". Hij ging verder met de bewering dat 't Westen 'Rusland wil vernie- tigen' door de groeiende invloed van de globale LHBT-gemeenschap.

Het Russische LHBT-Netwerk heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om een onderzoek te openen, omdat er sprake zou kunnen zijn van haat- zaaien. De prominente Russische LHBT-activist Nicolai Exeyev heeft ook een verzoek tot een vreedzaam protest ingediend, tegen de TV-show van Mamontov.

bronnen: Gay.nl / HuffingtonPost.com / YouTube.com