zondag 17 november 2013

Sinterklaas is weer in het land – Alle lieve LHBT's mogen hun schoentje zetten


                   
Groningen – 16 november 2013  →  Onder grote belangstelling heeft Sinterklaas even voor 12.30 uur voet aan wal gezet in Groningen. Nadat de Sint een staf werd overhandigd werd hij - namens alle kinderen in Groningen en Nederland - verwelkomd door de Groningse interim-burgemeester Ruud Vreeman.

Sint Nicolaas begon daarna aan een tocht door de Groningse binnenstad. Op de Grote Markt werd hij door alle aanwezige kinderen toegezongen. Sinterklaas riep iedereen op om vanaf vanavond zijn schoen te zetten ... dus ook alle 'lieve' Nederlandse en Vlaamse LHBT's ‼

Pakjesboot 12 was afgeladen met Zwarte Pieten en werd gevolgd door onder meer Pieten in kano's en een amfibievoertuig. Bij de aankomst de- den zich geen incidenten voor.

Morgen intocht in andere steden en dorpen
Na de landelijke intocht in Groningen die vanaf 12.00 uur live op televisie werd uitgezonden, doet de Sint andere steden en dorpen aan  waar- onder Amsterdam. In die stad stapten tegenstanders van Zwarte Piet zelfs naar de rechter om de intocht met pieten te verbieden. De pieten zijn gewoon welkom, maar de organisatie kwam ze tegemoet door de pieten een iets ander uiterlijk te geven. Zo dragen ze geen gouden oorringen en hebben sommigen ander haar en een andere kleur lippenstift.

Het hele weekend zijn op meerdere plekken protesten tegen Zwarte Piet aangekondigd, waaronder morgenmiddag op de Dam in Amsterdam. De aangekondigde demonstraties moeten vooral vreedzaam verlopen en zijn voor de politie en gemeenten geen reden tot extra maatregelen  Vol- gens een woordvoerder is met allerlei scenario's rekening gehouden.

Zie ook:

bronnen: NRC.nl / NPO.nl