donderdag 12 december 2013

Belgische HoLeBi Kortfilm 'Roerloze Ontploffingen' is nu integraal te bekijken

Belgisch Limburgse holebi kortfilm vanaf nu integraal te bekijken via YouTube: Naar aanleiding van zijn verjaardag (op 4 december) zette de Belgische regisseur, documentairemaker en scenarioschrijver Roland Javornik de holebi kortfilm: 'Roerloze Ontploffingen' integraal online.

De Limburgse holebi kortfilm 'Roerloze Ontploffingen' ging op 18 en 22 maart van dit jaar al in premiere op kanaal OP12, het derde kanaal van de VRT. 'Roerloze Ontploffingen' is de verfilming van drie gedichten die een blik gunnen in het gevoelsleven van holebi's en transgenders. Voor de film leenden Nathalie Delporte, Mark Tijsmans en André Sollie hun stem.

De film is een kortfilm noir in motion comic stijl. Dat betekent dat de film elementen leent uit de film noir, zoals de contrastrijke belichting, de klederdracht en de melancholische stemming. Maar ook het gebruik van voice-over is typisch voor dit genre. "Ik wilde onbekend terrein verken- nen en zocht naar een stijl die onze gedichten op een poëtische manier tot leven kon brengen. Door de motion comic elementen krijg je 'n heel speciaal effect alsof je een stripboek tot leven ziet komen", zegt Roland Javornik, scenarist en regisseur van de film.

Daarmee lag de lat erg hoog tijdens de opnames die zich volledig afspeelden in een bluekey studio. Zeker voor een cast die enkel bestaat uit vrijwilligers was dit een hele uitdaging op vlak van inlevingsvermogen. Het decor bestaat voornamelijk uit bewegende foto's van bekende Lim- burgse plaatsen zoals de skyline van Hasselt en authentieke plekjes in Bokrijk.

Meer info over Roland Javornik:
Via Wikipedia:       Klik Hier    
Via Facebook:         Klik Hier

Via zijn Website:     Klik Hier

bronnen: HoLeBi.info / Javornik.be / YouTube.com