maandag 30 december 2013

De 9-jarige "Amira Willighagen" uit Nijmegen wint 'Holland's Got Talent' 2013

De negenjarige Amira Willighagen uit Nijmegen heeft zaterdagavond de finale van Holland's Got Talent gewonnen.

Als winnares van het zesde seizoen van de RTL4-talentenjacht mag zij optreden in Las Vegas in de Verenigde Staten.

Willighagen baarde eind oktober opzien met haar zangkunsten. De driekoppige jury was onder de indruk van haar operazang en ook het grote publiek liet zich charmeren.

Het publiek bepaalde uiteindelijk door te stemmen via de telefoon dat Willighagen de finale won met haar vertolking van de aria 'Nessun Dorma' Op de tweede plaats eindigde de dansgroep Reality, op de derde plaats de 81-jarige Opa Piet.

Wereldster
De jury, die tijdens de finale alleen een adviserende rol had aan de kijkers, was tijdens de live-uitzending lovend over de kleine operazangeres.

''Vanavond is Nederland een wereldster rijker geworden", aldus Gordon. ''Ik vind 't ongelofelijk dat jij dit doet. Geniet van het talent dat je hebt", zei Chantal Janzen.

Dan Karaty vulde aan: ''Je hebt een gave. Iedereen kan zich verheugen om te zien hoe ver jij hiermee kan komen"  Het publiek was het daar roerend mee eens en liet dat al blijken vanaf de auditie van het jonge meisje.

Een opname daarvan is miljoenen keren bekeken op Youtube, hetzelfde medium waardoor Willighagen opera leerde zingen. Ze deed namelijk na wat zij zag op filmpjes.

Acht kanshebbers
In de finale streden acht kanshebbers om de felbegeerde titel en trofee. Het grootste deel daarvan probeerde de harten van de kijkers te stelen met zang.

Twee dansgroepen - Non Stop en Reality - en Agios Acro uit Vaassen, een groep die zich bezighoudt met acrogym, vormden de uitzonderingen.

Zie ook: 
Amira wint Holland's Got Talent  Ruim 2,3 miljoen mensen zien Amira HGT winnen  /  Amira Willighagen Wikipedia     
Amira wint Holland's Got Talent 2013  /  Amira (9) wint Holland's Got Talent 2013  /  Holland's Got Talent - Wikipedia

bronnen: NU.nl / YouTube.com