dinsdag 28 januari 2014

Tour·operator Corendon | "Homo-activisten mogen voor half geld naar Sotsji"


Touroperator Corendon heeft homo-activisten 50 procent korting op vliegtickets naar Sotsji. Dat beloofde Corendon-baas Atilay Uslu in een interview op BNR radio. Hij vertelde er niet bij hoe hij de korting in praktijk gaat regelen, bijvoorbeeld of en hoe hij 't reisdoel van zijn passagiers gaat controleren. Corendon is al sponsor van zijn eigen schaatsploeg en biedt rechtstreekse vluchten aan naar de Winterspelen in Sotsji, van 7 tot 23 februari zijn twee tot vijf dagen te boeken voor een prijs tussen 399 en 799 euro.

Het feit dat hij sponsor van een schaatsploeg is (met onder meer schaatsers Jan blokhuizen, Marrit Leenstra en Lotte van Beek) wil niet zeggen dat Uslu niets op heeft met mensenrechten in Rusland: "De homo's kunnen met mij, met Corendon, naar Sotsji om te protesteren". Ook zijn zus gaat er gekleed met een roze sjaal naartoe. Een voorlichter van de charter maatschappij liet weten dat Usli's uitspraken geen oproep zijn om te komen demonstreren: "Iedereen moet naar Sotsji kunnen, gay or straight". 

Volgens Uslu was Sotsji 'de homo-uitgaansplek van Rusland', maar door 't strengere Russische beleid nog maar één homobar over. Burgemees- ter Anatoli Pachomov heeft maandag nog dreigende taal richting de roze medemens gesproken: ze zijn welkom in zijn stad, maar moeten zich aan de Russische wetten houden.

bron: Gay.blog.nl


Corendon - Atilay Uslu: "Homokorting is 'gewone' korting" ‼

Blijkbaar zijn de woorden van Corendon-topbaas 'Atilay Uslu' verkeerd overgekomen. Vanochtend liet hij weten bij BNR dat mensen die naar Sotsji gaan om te protesteren tegen de anti-homowetten in Rusland 50% korting kunnen krijgen op een vliegticket.

"Als je tegen het beleid bent, moet je gaan. Je hoeft geen homo te zijn om daar te protesteren. Ze kunnen met Corendon naar Sotsji om daar te protesteren, ik geef ze speciaal korting. Mijn zus doet een roze sjaal aan om daar te protesteren. Sotsji wás de homo-uitgaansplek van Rusland. Er is er nog maar één over en dat komt door de huidige Russische politiek", zei Uslu. Corendon werd na deze uitspraken platgebeld, waarna ze met een verklaring kwamen.

"Wij roepen mensen zeker niet op om te gaan demonsteren tegen homodiscriminatie", staat in de verklaring te lezen. "Nederlanders zijn slim genoeg om dat zelf te bedenken. Het is dan ook geen homokorting, wel willen wij de drempel lager maken voor de Nederlanders die nog twij- felen om naar Sotsji af te reizen".

De korting van 50% is volgens Corendon dus geen homokorting, maar gewoon een korting van 50% om de laatste stoelen naar Sotsji te verko- pen.

Zie ook: 

bronnen: Travel.blog.nl / YouTube.com