woensdag 8 januari 2014

TV – Kijk·Tip – Vanavond ‼ | EO → 3 Onderzoekt: "Homorechten in Rusland" ‼

Homoseksualiteit was tot 1993 strafbaar in Rusland. Daarna werd 't iets vriendelijker voor homo's. Maar President Poetin draaide dit jaar de klok terug met zijn anti-homowet. Koren op de molen van de populaire Russische homo-hater "Maksim Martsinkevich". Onge- straft molesteert hij homo's, filmt de vernederingen en zet deze filmpjes op internet.

Om zelf te ervaren hoe het is om als homo in Rusland te leven, duikt presentator Manuel Venderbos onder in de gayscene van Sint-Petersburg ‼ Presentator Johan Eikelboom gaat in Moskou op zoek naar Maksim Martsinkevich, een zoektocht vol bizarre ontmoetingen ‼


bron: EO.nl


3 Onderzoekt | "Homorechten in Rusland"

Klaas van Kruistum, Manuel Venderbos, Johan Eikelboom en Anne-Mar Zwart stellen misstanden aan de kaak. De drie presentatoren gaan op zoek naar het antwoord op een prangende vraag uit de actualiteit. Zij doen dit op vernieuwende en indringende wijze waar- bij een van hen zelf ondergaat hoe het is onderdeel te zijn van een case.
  
Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht aandacht voor de homorechten in Rusland  Homoseksualiteit was tot 1993 strafbaar in Rusland. Daarna werd het iets vriendelijker voor homo's. Maar president Poetin draaide dit jaar de klok weer terug met zijn anti-homowet. Koren op de molen van de populaire Russische homohater Maksim Martsinkevich.

Ongestraft molesteert hij homo's en zet filmpjes daarvan op internet. Om zelf te ervaren hoe het is om als homo in Rusland te leven duikt Ma- nuel Venderbos onder in de homoscene van Sint-Petersburg en gaat Johan Eikelboom in Moskou op zoek naar homohater Maksim Martsinkevich. Een zoektocht vol bizarre ontmoetingen.

3 Onderzoekt: "Homorechten in Rusland"    Nederland 3    21:55-22:30 uur  →  Volgende week tweede en laatste aflevering ‼

bron: TV·Gids.nl / EO.nl