woensdag 29 januari 2014

TV-Tip ‼ → Woensdag 29 januari 2014 | 'Leve Sotsji' en 'Out There' – Deel 2 ‼

Woensdagavond zijn er 2 programma's op TV te zien die de roze medemens en zijn/haar medestanders zal interesseren: Leve Sotsji en Out There  Een week voor de start van de Olympische Winterspelen zendt de VARA het programma Leve Sotsji uit  vanaf 20.50 uur op Nederland 2.

De VARA wil er even bij stilstaan dat er naast sport ook zoiets als mensenrechten bestaan, iets wat onderdeel van de Olympische gedachte uit- maakt, of zou moeten uitmaken. Sinds de anti-homowetten in Rusland werden aangenomen, hebben de roze Russen het steeds moeilijker om te leven zoals ze zelf willen.

ADVERTISEMENT
"Dat vraagt om een statement: een progressief signaal naar Rusland, maar ook naar onszelf", aldus de makers. "Waarom vinden veel Nederlan- ders het prima dat we naar de Spelen gaan en een zware afvaardiging erheen sturen ?! Wat zegt dat over ons ?! Waarom maken wij geen grote vuist" ?! Arthur Japin gaat op pad en onderzoekt homorecht en homohaat in Rusland, maar ook in Nederland. We doen onszelf voor als tolerant, maar is die tolerantie niet flinterdun ?!

Om 23.00 uur volgt ook op Nederland 2 de tweede aflevering van 'Out There'. Stephen Fry trekt eropuit om homorechten en homohaat 'all over the world' te onderzoeken.

Uitzending Gemist ?!  →  Bekijk de uitzendingen:  Leve Sotsji  /  Out There - Deel 1  /  Out There - Deel 2

bronnen: Gay.blog.nl / VARA.nl
         

        ◄   Leve Sotsji    Trailer ‼