dinsdag 4 februari 2014

COC Nederland heeft een dubbel gevoel over het gesprek met premier Rutte ‼

COC Nederland heeft een  "dubbel gevoel" overgehouden aan een gesprek maandagavond met minister-president "Rutte" en minister "Bussemaker" (Emancipatie) over LHBT-rechten in Rusland.

Teleurstellend is dat de regeringsdelegatie naar de Olympische Spelen ongewijzigd blijft. "Dat zal door Poetin en de Russische bevolking zonder enige twijfel worden uitgelegd als steun aan het Russische regime", aldus COC-voorzitter Tanja Ineke.

Er waren ook positieve punten in het gesprek. De minister-president beloofde om Poetin vrijdag glashelder uit te leggen dat de anti-homo wet volgens Nederland van tafel moet, dat Rusland de mensenrechten van LHBT's moet respecteren en dat de Russische regering LHBT's moet be- schermen tegen geweld.

Rutte zegde verder toe dat de regering een actieplan zal opstellen om LHBT's in Rusland ook na de Olympische Spelen te ondersteunen.

Het COC bood de minister-president maandagavond ruim 34 duizend handtekeningen aan die 'het COC' de afgelopen twee weken verzamelde te- gen de zware Nederlandse delegatie naar de Winterspelen. Ook werden 4000 handtekeningen van de communitywebsite Gay.nl aangeboden. Het COC overhandigde de minister-president verder 'n brief van de coalitie van Russische LHBT-organisaties, die teleurgesteld zijn over de zware re- geringsdelegatie.

bronen: COC.nl - COC Nederland / NOS.nl - NOS Journaal



                

Rusland · Human Rights Watch | Tanya: "Zo gruwelijk is het geweld tegen Homo's in Rusland" ‼



► "De Russische autoriteiten spelen homofoben en hun gewelddadige aanvallen op homo's, lesbiennes en biseksuelen in de kaart" ‼, stelt Tanya Cooper, woordvoerster van Human Rights Watch. De mensenrechtenorganisatie lanceert vandaag, 4 dagen voor de start van de Olympische Winterspelen in Sotsji, deze video waarin getoond wordt hoe homo's en lesbiennes in Rusland worden uitgelokt en vervolgens vernederd en fysiek aangevallen.

De wet tegen de zogenaamde "homoseksuele propaganda" gericht op minderjarigen en de openlijke antihomo-standpunten van publieke figuren zet de voorbije maanden in Rusland de deur open voor toenemend antihomogeweld. Een aantal van die incidenten, de ene al gruwelijker dan de andere, werd door Human Rights Watch verzameld in onderstaand filmpje.



Vernederd en misbruikt
De groepering 'Occupy Pedophilia' voert – ongestraft en onder het mom van de bescherming van kinderen – de meest vicieuze aanvallen uit op homo's en lesbiennes. Die worden gelokt met een afspraakje en vervolgens fysiek misbruikt. Die operaties worden gefilmd en vervolgens op 't internet gepost om de slachtoffers publiekelijk te vernederen. De autoriteiten ondernemen niets tegen deze praktijken.

Fascistisch
"Dit is een georganiseerd fenomeen, deze groepen zijn in heel Rusland actief. Ze organiseren zich online en de beweging heeft 'n duidelijk ideo- logie. Die is fascistisch. Dit zijn fascisten die de makkelijkste prooien uitkiezen. Ze hoeven het niet eens meer te verbergen", aldus Igor Kochet- kov, voorzitter van het Russische LGBT-netwerk.

Human Rights Watch eist dat Rusland dergelijke incidenten onderzoekt en de geweldplegers vervolgt. Verder wil de organisatie dat de autoritei- ten het antihomogeweld veroordelen en dat de antipropagandawet wordt ingetrokken.

Zie ook: 
 
bronnen: AlgemeenDagblad.nl / YouTube.com

 
         Opgelet: De beelden zijn schokkend ‼