dinsdag 25 februari 2014

Rotterdam | GroenLinks in Rotterdam maakt zich zorgen over oudere Homo's

Rotterdam  →  De Rotterdamse lijsttrekker van GroenLinks 'Judith Bokhove' maakt zich zorgen over homoseksuele ouderen. Volgens haar durven veel Rotterdamse homo's in verzorgingshuizen niet uit te komen voor hun geaardheid.

De enige ouderenwerker voor seksuele diversiteit in Nederland wordt eind deze week ontslagen bij Humanitas in Rotterdam. De enige ontmoe- tingsplek voor roze ouderen aan de Bergweg dreigt daarmee te verdwijnen.

"Veel ouderen zijn opgegroeid met het idee dat homoseksualiteit een doodzonde is", aldus Judith Bokhove. "In verpleeg- en verzorgingstehuizen heerst daardoor een enorm taboe. Ik hoorde bijvoorbeeld over een vrouw die op haar sterfbed pas durfde te vertellen dat ze lesbisch is".

Bokhove wil dat wethouder Korrie Louwes een offensief inzet om het tij te keren. Zo moet de Roze Salon worden gered en wil Bokhove dat het vak 'seksuele diversiteit' wordt opgenomen in het lesprogramma van nieuwe verzorgenden. Ook 't huidige personeel moet volgens haar worden bijgeschoold.

bronnen: Rijnmond.nl / YouTube.com