donderdag 13 februari 2014

Medvedev | "Russische kinderen niet langer ter adoptie voor Homo-stellen" ‼

De Russische premier Dmitri Medvedev heeft een wet ondertekend die de adoptie van Russische kinderen door homoparen verbiedt ‼ De nieuwe maatregel zorgt ervoor dat stellen uit 15 landen – waaronder Nederland – niet langer kinderen uit Rusland kunnen adopte- ren, aldus RT.com

→  De Russische overheid verklaart de wet als volgt: "Met dit verbod willen wij een harmonieuze ontwikkeling garanderen voor geadopteerde kinderen en hun psyche en bewustzijn beschermen tegen mogelijke ongewenste beïnvloeding; bijvoorbeeld het kunstmatig opleggen van niet-traditioneel seksueel gedrag. Volgens de wetenschap krijgen kinderen die worden opgevoed door ouders van gelijk geslacht vaak te maken met ellende, complicaties en stress".

De regeling is een aanvulling op de Russische antihomowet die sinds juli 2013 de verspreiding van homoseksuele propaganda onder jongeren verbiedt. De Russische president Vladimir Poetin vertelde onlangs dat homo's niets in Rusland te vrezen hebben. "Zo lang ze kinderen met rust laten".


bronnen: ExpresZo.nl / RT.com


Rusland heeft er weer een HoLeBi-fobe wet bij

Rusland heeft een nieuwe anti holebi wet. Voortaan is het voor buitenlanders, afkomstig uit landen met een homohuwelijk, verboden een Russisch kind te adopteren, daarnaast is het ook voor holebi koppels en alleenstaande holebi's verboden om een Russisch kind te adopteren, aldus PinkNews.co.uk.

Het verbod heeft niet enkel effect op holebi's maar ook op hetero's. Want hetero's die in een land wonen waar het homohuwelijk legaal is, mo- gen ook geen kinderen meer adopteren afkomstig uit Rusland. Het gaat daarbij om zowel gehuwde als ongehuwde koppels als alleenstaanden. De wet is zopas ondertekend door eerste minister Dmitry Medvedev.

In januari zei Medvedev over de internationale kritiek rond de gay propaganda wet onzin is, omdat er nog geen enkele holebi heeft geklaagd over de wet. President Poetin van zijn kant zei eerder dat holebi's welkom zijn in Rusland zolang ze maar uit de buurt van kinderen blijven, en eerder zei hij dat de gay propaganda wet niet homofobisch is maar enkel bedoeld is ter bescherming van minderjarigen.

bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / YouTube.com