woensdag 19 maart 2014

Italië | Een 14-jarige jongen moet terug naar het weeshuis omdat hij Homo is

Italië    Een Italiaanse jongen van 14 jaar is door zijn adoptie ouders terug gebracht naar het weeshuis omdat hij homo is. De jongen werd bovendien al geruime tijd op school gepest omwille van z'n seksuele geaardheid. De adoptie ouders reageerden daarop door het terug sturen van de jongen met de mededeling dat hij voor te veel problemen zorgt, aldus GayStarNews.com.

De 14-jarige jongen die bij z'n geboorte werd afgestaan door zijn biologische moeder wordt omschreven als rustig, zachtaardig en onzeker. Sinds 'n tijdje werd hij op school gepest omdat hij op jongens valt. Zijn adoptie ouders kozen er niet voor de jongen te ondersteunen of te helpen maar stuurden hem gewoon terug naar 't weeshuis met de mededeling dat hij voor teveel problemen zorgt  Zowel de identiteit van de jongen als van zijn adoptie ouders zijn niet vrijgegeven om nog meer problemen te voorkomen. De jongen zelf wordt nu opgevangen in 't weeshuis en kan later opnieuw worden geadopteerd.

Ondanks het feit dat er veel homofobie is in Italië zorgt het verhaal van deze jongen voor veel opschudding in het land  Veel mensen begrijpen de adoptie ouders niet en vinden dat ze de jongen hadden moeten steunen, en velen zijn ook van mening dat het niet kan dat je een adoptiekind zo maar weg doet omdat het niet voldoet aan jou verwachtingen als ouders. Er is veel homofobie in Italië en het land heeft nog steeds geen anti discriminatie wet die jongeren en mensen moet beschermen tegen homofobie.

Het land kreunt al jaren onder grote invloed van 'n homofobe katholieke kerk. Maar toch is er verandering op komst. In januari van dit jaar oor- deelde een rechter dat een homo koppel pleegouders mocht zijn van een 16-jarige jongen die niemand anders wilde. En vorig jaar liet de burge- meester van Rome weten dat hij meer begint open te staan voor het homohuwelijk. Ook mede door de nieuwe houding van de Paus betreffende holebi's zal er eindelijk een andere wind gaan waaien in het land.


bronnen: HoLeBi.info / GayStarNews.com