dinsdag 18 maart 2014

USA | "Een van Amerika's grootste Homofoben 'Fred Phelps' ligt op sterven" ‼

Een van de grootse Amerikaanse homofoben ligt op sterven. Dat zegt een van zijn zoons, die trouwens jaren geleden zijn vader de rug toekeerde vanwege diens homofobe standpunten. Fred Phelps, 84, oprichter van de Westboro Baptist Church, die bekend staat als de God Hates Fags kerk ligt op sterven.

Nathan Phelps, een van de 13 kinderen van Fred Phelps, die op 18-jarige leeftijd de homofobe clan verliet en zich sindsdien inzet voor de rech- ten van holebi's en transgenders, bracht het nieuws naar buiten  Nathan zegt niet goed te weten wat hij er moet van denken dat zijn vader op sterven ligt. "Ongelofelijk ironisch dat zijn toewijding aan god op deze manier eindigt, het monster dat hij zelf schiep. Ik voel me wel ongelukkig omwille van het feit dat mijn vader zoveel mensen pijn heeft gedaan, en het doet ergens wel pijn dat de familie degene die de kerk de rug toe- keerden, zoals ik zelf en twee van mijn nichtjes verhinderen dat we afscheid kunnen nemen van onze vader", aldus Nathan.

De clan van Fred Phelps kwam voor het eerst in het nieuws in 1967 tijdens de begrafenis van Matthew Shepard die op brutale wijze werd ver- moord omdat hij homo was. De Phelps clan demonstreerde bij Matthew's begrafenis en riep slogans als 'Matthew brand in de hel', en 'God haat homo's', en 'Aids dood flikkers'. Maar de protestactie werd in de kiem gesmoord door 'n tegenzet van enkele vrienden van Matthew die gekleed als engelen met grote vleugels voor Phelps en zijn groep gingen staan  Het verhaal van Matthew kreeg wereldwijde media aandacht, er werd een film over gemaakt en een toneelstuk. En zowel 'Elton John' als 'Melissa Etheridge' schreven er een lied over. De moordenaars van Matthew kregen levenslang maar stelden dat hun daden gerechtvaardigd waren aan de hand van de bijbel.

Sindsdien betoogt de clan van Phelps regelmatig op militaire begrafenissen, van hetero soldaten, waarbij ze anti holebi leuzen roepen en stellen dat God Amerika straft omwille van zijn holebi vriendelijkheid  Wat erg ironisch is gezien het feit dat er na al die jaren, anno 2014 nog steeds amper een handvol Amerikaanse staten zijn waar holebi's mogen trouwen en/of gelijke rechten hebben. Verder zeggen de clanleden ook bij elke natuurramp of aanslag of schietpartij in een school dat dit 't werk is van God die Amerika straft. De Phelps clan werd al meermaals veroordeeld wegens het aanzetten tot haat en in sommige staten moeten ze op een welbepaalde afstand blijven wanneer ze willen betogen nabij een militai- re begrafenis. Vele rechters oordeelden anderzijds dat de clan mag blijven demonstreren onder 't amendement van vrije meningsuiting. De clan demonstreerde trouwens niet enkel in de VS maar ook daarbuiten, want voor hen zijn alle landen die holebi's gelijke rechten geven verdoemd. Het feit dat de stichter, Fred Phelps op sterven ligt betekend trouwens niet het einde van de homofobe clan.

Ondertussen zijn er al 3 familieleden uit de clan gestapt. De eerste was zoon Nathan die op 18 jarige leeftijd de clan verliet, enkele jaren later durfde hij voor het eerst openlijk spreken. In 2010 kwam hij uitgebreid in de media door 't feit dat hij zich al jaren inzet voor holebi's en trans- genders. Maar hij is niet de enige die de clan, die voor 99 procent uit familieleden van Fred Phelps bestaat, verliet. Vorig jaar kwamen nichtjes van Fred Phelps in het nieuws nadat ze de clan de rug toekeerden. Megan Phelps-Roper en haar zus Grace wilden niets meer te maken hebben met de homofobe clan en braken met de familie. De twee kleindochters van Fred Phelps lieten toen ook weten dat ze niet langer wilde ge- loven dat homo's zondig zijn en later zullen branden in de hel.

Pittig detail. Vorig jaar kocht de organisatie Planting Peace een huis recht tegenover het huis van de Phelps clan en schilderde dat in de regen- boogkleuren (symbool van holebi's en transgenders wereldwijd). In huis komen regelmatig holebi's samen die de clan regelmatig uitdagen door zelf ook bordjes in hun tuin te zetten met holebi vriendelijke boodschappen ... in navolging van de clan die de eigen tuin vol zet met anti holebi bordjes. En vorig jaar werd er voor het eerst een homohuwelijks feest gehouden.

Zie ook: 
God Hates Fags - gekkie 'Fred Phelps' ligt op sterven  Stichter "Westboro Baptist Church" op sterven na dood

bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / YouTube.com