zondag 8 juni 2014

Amerika | "School in Californië betaalt $750.000 na zelfmoord Homo-tiener" ‼

De Tehachapi Unified School District in Californië heeft een schikking getroffen met de moeder van de homo-tiener 'Seth Walsh'. De jongen pleegde zelfmoord nadat hij op school werd gepest om zijn geaardheid. De school slaagde er niet in om de jongen hierin te helpen. De school betaalt de moeder nu $750.000, aldus GayStarNews.com.
Het pesten begon al voordat hij naar de 'Jacobson Middle School' ging maar sinds hij op die school zat ging het van kwaad tot erger. Het pesten vond zowel binnen als buiten school plaats. Vaak vonden de pesterijen plaats via internet of via de telefoon. De moeder van Seth had in eerste instantie een claim van $6.000.000 neergelegd bij de school maar op advies van haar advocaten heeft ze akkoord gegeven op $750.000.
De Tehachapi Unified School District heeft inmiddels een strak anti-pest plan opgezet. Hierbij moeten medewerkers van de school binnen 24 uur melding maken van pestgedrag onder leerlingen. Seth is de niet de enige jongen homoseksueel die de afgelopen tijd zelfmoord heeft gepleegd. In Amerika zijn al meerdere gevallen bekend van jongeren die na pesterijen zichzelf van het leven beroven.

bronnen: GayOkay.nl / GayStarNews.com / YouTube.com