woensdag 23 juli 2014

Kirgizië | 'HoLeBi's & Transgenders uit Kirgizië vragen om internationale hulp'

HoLeBi's en Transgenders en activisten uit Kirgizië roepen wereldwijd mensen op mee te strijden tegen de plannen van hun over- heid, om een anti-HoLeBi wet in te voeren naar gelijkaardig model in Rusland, een zogenaamde gay propaganda wet, waarbij men in Kirgizië nog veel verder wil gaan dan in Rusland, aldus GayStarNews.com.

De HoLeBi's en Transgenders van Kirgizië vragen hulp en zeggen dat er enkele manieren zijn waarbij ook gewone mensen kunnen helpen ‼  Een groep HoLeBi- en Trans-activisten zeggen dat er enkele manieren zijn om te helpen. Allereerst kan men helpen door dit nieuws zoveel mogelijk te verspreiden, vooral via sociale media, zodat steeds meer mensen wereldwijd horen over een op komst zijnde zware anti-HoLeBi wet in Kirgizië.

Een tweede manier waarop men kan helpen is door online en wereldwijd te beginnen protesteren tegen de wet. Waarbij men vraagt vooral te de- monstreren nabij Kirgizische ambassades in eigen land, waarbij men druk uitoefent op ministeries van buitenlandse zaken overal ter wereld zodat die zich negatief kunnen uitspreken tegen de anti-HoLeBi wet. De activisten hopen ook op steun uit niet Westerse landen. Verder hopen de LHBT's uit Kirgizië ook dat er grote bedrijven komen die zich negatief uitspreken over de wet. Bedrijven zoals Nokia, Apple en Coca-Cola.

Men hoopt ook om geïnformeerd te worden over acties die ergens worden opgezet zodat men er samen kan over spreken met activisten en advo- caten. De HoLeBi- en Trans-activisten vragen niet dat de overheden financiële sancties nemen tegen Kirgizië, maar hopen wel dat de locale HoLeBi- en Transgender-organisaties gesteund worden. Wel hebben ze geen bezwaren tegen het feit dat overheden sancties zouden nemen tegen degene die opkomen voor de wet, door hen bijvoorbeeld uit te sluiten om naar een ander land te reizen of om naar het land te komen, en hun financiële gelden bevriezen.
Tot slot hopen de activisten ook dat de overheden wereldwijd begrijpen dat er heel veel HoLeBi- en Transfobie is in Kirgizië en dat men daar reke- ning mee houdt wanneer HoLeBi's en Transgenders hun land ontvluchten en asiel aanvragen elders in de wereld.

Voor wie daadwerkelijk meer wil doen en in contact wil komen met HoLeBi- en Trans-activisten in Kirgizië die kan contact opnemen met één van de volgende personen via zijn of haar e-mail adres (men moet dan wel de Engelse taal machtig zijn):

 Dastan Kasmamytov (Danik)        dastanurbek@gmail.com
 Ruslan Kim                                 ruslan.kimm@gmail.com
 Syinat Sultanalieva                      sultanalievas@gmail.com 
 Amir Mukambetov                       a.mukambetov@gmail.com 

Zie ook:  Kirgizië | "LHBT-activisten vragen om internationale hulp"  /  Kirgizië wil 'propaganda' van Homoseksualiteit verbieden

bronnen: HoLeBi.info / GayStarNews.com / YouTube.com