woensdag 9 juli 2014

Oekraïne – Kiev | "Gaydiscotheek 'Pomada' tweemaal belaagd door jongeren"

De populaire en grootste gaydiscotheek 'Pomada' in de Oekraïense hoofdstad Kiev is afgelopen weekend tweemaal overvallen door rechts-extremistische jongeren. Op zaterdagavond rond half twaalf bestormden zo'n vijftien mannen de ingang van 'Pomada'.
Bezoekers die net naar binnen wilden moesten vluchten om aan de gewelddadige groep te ontkomen. De beveiliging van de discotheek kon voor- komen dat de mannen daadwerkelijk binnen konden dringen zodat niet veel later de groep weer vertrok. Een dag later werd 'Pomada' weer belaagd. Ook nu bestormde een groep jongeren de uitgaansgelegenheid in het centrum van Kiev maar ook nu lukte het niet om binnen te komen. Wel werden aan de buitenkant van het gebouw enkele vernielingen aangericht. Volgens de politie is het een wonder dat er geen gewonden zijn ge- vallen en is toegezegd dat de komende tijd extra gepatrouilleerd zal worden rond de gaydisco.
Afgelopen weekend zou in Kiev de jaarlijkse Gay Pride worden gehouden maar twee dagen voor het evenement werd door de gemeente de ver- gunning ingetrokken. Er waren volgens de plaatselijke overheid te veel aanwijzingen dat de parade verstoord zou worden en volgens de politie kon de veiligheid van de deelnemers aan de Pride niet gegarandeerd worden. Volgens een woordvoerder van de politie hebben de rechts-extremistische jongeren hun opgekropte energie zaterdag en zondag nu botgevierd op de discotheek nadat bekend werd dat de parade door Kiev was afgelast.

Zie ook:  Skinheads vallen Homoclub 'Pomada' in Kiev aan
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com
    Zaterdag      Zondag