maandag 21 juli 2014

Tilburg - GayVillage – 'Roze Maandag' ‼ → 21 juli 2014 | "Be Gay For A Day" ‼

Tilburg maakt zich weer op voor een spetterende 'Roze Maandag'. Ook in 2014 kleurt de Tilburgse Kermis een hele dag roze. Doel: het uitbundig vieren van 't feest der verbroedering en tolerantie. Iedereen die homo-emancipatie en -integratie een warm hart toe- draagt wordt uitgenodigd zich in het roze te steken en op 21 juli naar Tilburg te komen.  
Alle evenementen van 'Roze Maandag 2014' op een rijtje
Er zijn nogal wat feesten te vieren op Roze Maandag. Om het overzicht niet verliezen, staan HIER de evenementen die bij ons bekend zijn aange- geven. Wil je op de dag zelf weten wie of wat er waar en wanneer speelt ?! Je kunt een app downloaden voor iPhone en Android !!

Roze Maandag app
Ook dit jaar brengt Roze Maandag een app uit. Voor zowel iPhone als Android is de app  te downloaden. Roze feestvierders treffen nuttige informa- tie en grappige functionaliteiten aan op deze app. Het programma, een routeplanner met alle feestlocaties en natuurlijk InstaGay ontbreken niet. In aanloop naar Roze Maandag kunnen enthousiastelingen bovendien bijdragen met creatieve, roze ideeën. Hoe en wat, wordt via onze Facebook-pagina bekendgemaakt.
Download de app hier:  http://bit.ly/RozeMaandag_2014-App-Android

Anita Meyer opent Roze Maandag 2014
Tilburg is in 2014 favoriet bij ons Aniet ‼ Nadat ze op zondag 1 juni haar opwachting maakt op het Festival van het Levenslied, komt ze speciaal voor de opening van Roze Maandag nogmaals naar Tilburg. De zangeres is natuurlijk onder andere bekend van de internationale megahit 'Why tell me why'. Bovendien is ze met een reeks Top-10 noteringen en uitverkochte shows in Ahoy één van de meest succesvolle artiesten van de jaren '80 en '90. Met deze rasentertainer is een groot en uitbundig feest gegarandeerd.  Lees verder ‼
Regionaal Archief Tilburg is 'Gay For A Day': Zoek ze op Roze Maandag ‼
In oktober 2014 barst onder 50 archieven een strijd los om mooiste archiefstuk van het jaar. Regionaal Archief Tilburg dingt mee naar de prijs met een opzienbarend stuk dat een link heeft met het tevens zo opzienbarende event Roze Maandag. Om welk stuk het gaat, maakt het archief pas op maandag 21 juli bekend !! Waar ?! Op Roze Maandag natuurlijk !!  Lees meer ‼
Think Pink
Na de opening neemt 'Future Ballroom' het Pieter Vreedeplein weer over met het grootse gratis dance event 'Think Pink'. Tot 01.00 uur wisselen diverse DJ's elkaar af. Komende tijd wordt er nog veel meer bekend gemaakt over de line-up van 'Think Pink', maar ook over andere feesten en activiteiten.

Via:  Facebook  en  Twitter  en  www.RozeMaandag.nl  blijf je op de hoogte ‼
Bereikbaarheid
Het Kermisterrein is groot, helemaal als er meer dan 300.000 mensen rondlopen. Via deze link kun je uitzoeken wat voor jou de beste manier is om naar Roze Maandag te komen. Wil je op weg naar Tilburg vast begin met feesten ?! Kom dan met de RozeMaandagExpress !!
Feest in de RozeMaandagExpres
Kom je van ver en wil je Roze Maandag op een bijzondere manier bezoeken ?!  Dan hebben wij goed nieuws !!  Er worden gratis kaarten voor de RozeMaandagExpres weggegeven via verschillende media. Wil jij meerijden met de leukste trein van Nederland ?! Samen met 'MaiTai' en 'José Hoebee' maak je van de reis naar Roze Maandag alvast een feest !!  Deze feestelijke roze trein vertrekt rond 10.29 uur vanaf Amsterdam, via de stations Utrecht (vertrek: 10.59 uur) en Den Bosch (vertrek: 11.34 uur) naar Tilburg waar hij iets voor 12.00 uur aankomt.  Klik HIER voor meer informatie.
Extra nachttreinen
Net als voorgaande jaren zet de NS extra nachttreinen in om de 'Roze feestvierders' veilig naar huis te brengen. Om 01.30 uur en 02.30 uur ver- trekken er treinen uit Tilburg naar Eindhoven en Utrecht Centraal via ’s-Hertogenbosch. Om 02.00 uur en 03.00 uur kan je via Breda en Dordrecht met de nachttrein naar Rotterdam reizen.
xxxx
NIEUWS VAN 18 JUNI 2014
GayVillage, een serieuze hoax        
Op woensdag 18 juni sprak Nederland niet over de wedstrijd van Oranje tegen Australië. Op die dag was roze de meest besproken kleur van het land. De media stonden bol van 'GayVillage' !!  Een initiatief waarbij  er ten noorden van Tilburg een community zou worden gebouwd, speciaal voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Een serieuze hoax welteverstaan !!  GayVillage is een statement tegen intolerantie naar de gay ge- meenschap in Nederland.  Lees verder ‼
Stichting Roze Maandag neemt verantwoordelijkheid GayVillage
Stichting Roze Maandag heeft vandaag met verbazing gevolgd hoe haar initiatief 'GayVillage' buiten de bedoelde context werd geplaatst. Met als vreemd en onbedoeld gevolg dat de Gemeente Tilburg verantwoordelijk wordt gesteld voor iets wat buiten hun bereik lag en ligt.
"Het gaat namelijk om ons initiatief als Stichting Roze Maandag passend in een reeks van initiatieven die de stichting de afgelopen jaren heeft ge- nomen. Dit doen we om het belang van homo-emancipatie en een inclusieve samenleving onder de aandacht te brengen", aldus Naud van de Wijn- gaart, voorzitter Stichting Roze Maandag.  Lees verder ‼

     


ROZE MAANDAG 2014
Zie ook:          
Kermis  /  Foto's  /  Nieuws  Agenda  /  Acties  /  Stichting Roze Maandag  /  www.RozeMaandag.nl          
bronnen: RozeMaandag.nl / YouTube.com