woensdag 1 oktober 2014

GayKrant | "Henk Krol loog over oplage-cijfers GayKrant" → 60.000 = 4.000 ‼

Henk Krol loog over het aantal abonnementen van de GayKrant, toen hij hoofdredacteur was. Dat zei aandeelhouder Marc Putman maandag bij EenVandaag. Hij voelt zich op zijn zachtst gezegd belazerd. Krol beweerde dat zijn blad een oplage van 60.000 had. Bij een eerste onderzoek bleek dat de helft te zijn en later bleken het er amper 4.000 zijn geweest. Stichting Vrienden van de GayKrant wil beslag op zijn huis laten leggen, omdat de accountant weigerde het jaarverslag van de stichting goed te keuren. Henk Krol zou subsidies voor hele andere zaken hebben gebruikt.

Henk Krol weigerde EenVandaag te woord te staan. Sinds kort is hij weer terug in de Tweede Kamer voor de 50Plus partij. Een jaar geleden vertrok hij halsoverkop als fractievoorzitter, nadat bekend werd dat hij als hoofdredacteur nooit pensioenpremies voor zijn personeel had afgedragen. Nu is hij weer terug in de Kamer. Toen Krol in de wandelgangen van het Kamergebouw een reporter van EenVandaag in het vizier kreeg, zette hij het op een drafje.

Ooit gold Henk Krol als een van de boegbeelden van Roze Nederland. Hij heeft er zelfs ooit de Bob Angelo-prijs van het COC voor gekregen. Pijnlijk om te zien hoe hij gisteren in het Kamergebouw met de staart tussen de benen wegsneakte. Was dát nou de man die ooit een stevige vinger in de roze nationale pap had ?! Is dit nou een stukje roze geschiedenis waar we trots op zouden moeten zijn ?! Ik dacht het niet.

Zie ook: 

Verder:  Diverse Links naar artikelen over 'Henk Krol' en 'De GayKrant' op maandag 29 september en dinsdag 30 september 2014 ‼

bronnen: Gay.blog.nl / EenVandaag.nl


sitestat