zondag 23 november 2014

Amsterdam – 24 november ‼ | "Queer Day met 'George Takei' tijdens IDFA" ‼

Op maandag 24 november is het 'Queer Day' tijdens de IDFA – het documentaire-filmfestival dat elk jaar in november in Amsterdam plaatsvindt. Speciale gast tijdens de 'Queer Day' is de Japans-Amerikaanse acteur 'George Takei', bekend van 'Star Trek'.
Het 'Queer Day'-programma bestaat uit een selectie van 'vijf recente documentaires' waarin homoseksualiteit, (homo)rechtenactivisme en gender centraal staat. Na afloop van elke film vindt een Q & A (Questions & Answers) plaats, waarvoor diverse regisseurs zijn uitgenodigd.
Een van de documentaires is 'To Be Takei', over het leven van George Takei, de Japans-Amerikaanse acteur die wereldberoemd werd door zijn rol als 'Hikaru Sulu' in Star Trek. Decennia later is hij nog altijd actief als acteur, LHBT-activist en social media-fenomeen. Na de vertoning van de documentaire wordt de acteur uitgebreid geïnterviewd door Ryan Harrington van het Tribeca Film Institute.
De vijf documentaires die vertoond worden tijdens Queer Day zijn:
     •   12.00 uur:   Regarding Susan Sontag
     •   14.30 uur:   Olya's Love
     •   16.30 uur:   Songs For Alexis
     •   19.00 uur:   To Be Takei
     •   22.00 uur:   Before The Last Curtain Falls
Queer Day 2014 wordt georganiseerd in samenwerking met mediapartner OUT.tv, de Gay Lifestyle TV-zender van Nederland en België. Het Queer Day-programma wordt vertoond in Pathé 'De Munt', Vijzelstraat 15 te Amsterdam.

Zie ook:  Queer Day met 'George Takei' tijdens IDFA

bronnen: COC.nl - COC Nederland / IDFA.nl / YouTube.com