dinsdag 4 november 2014

Queen | Nieuwe 'Freddy Mercury' song voor "Aids Free Generation" campagne

Vandaag lanceerde Coca-Cola de campagne 'Share the Sound of An AIDS Free Generation' met 'Let Me In Your Heart Again', een nieuwe single van Queen mét de in 1991 aan de gevolgen van Aids overleden 'Freddie Mercury' in een remix van William Orbit. In het kader van die campagne, die een maand lang loopt, zullen artiesten nieuwe muziek uitbrengen, aldus HoLeBi.info.

Brian May, gitarist van Queen zei: "Het is nu alweer 23 jaar geleden dat de wereld afscheid moest nemen van Freddie Mercury. In die tijd hebben we veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen Aids, maar dat er een behandeling mogelijk is, volstaat niet, we moeten er voor zorgen dat die ook voor iedereen toegankelijk is, want dat is nog steeds niet zo. Ik ben trots dat ik samen met de andere leden van Queen dit herontdekte nummer kunnen schenken aan de RED-campagne, in de hoop dat Freddie's krachtige stem de wereld weer kan inspireren.

Andere exclusieve tracks zijn onder meer 'Together' van Aloe Blacc, dat op 10 november uitkomt. De komende week wordt een samenwerking tussen Wyclef Jean en Avicii, 'Divine Sorrow', als download beschikbaar. Een exclusieve remix van 'I Lived' van OneRepublic sluit de reeks af in de week van 24 november.

Fans die schenkingen doen op Omaze.com/CokeRed - Omaze.com/Experiences/Coke-Red - maken kans op een reeks bijzondere prijzen, waar- onder 'n vlucht naar een concert van U2 om Bono backstage te ontmoeten en er een door hem gesigneerde Gretsch-gitaar in ontvangst te nemen.

Zie ook:  Queen brengt nieuwe song met 'Freddie Mercury' uit  /  Coca-Cola: "Share the Sound of an AIDS-Free Generation"  (Engels)

bronnen: HoLeBi.info / HLN.be / Coca-ColaCompany.com / YouTube.com