dinsdag 25 november 2014

VS | "Woede om familie die overleden 'Trans·vrouw' als man laat begraven" ‼

Vrienden van een Transgender-vrouw uit Idaho hebben geschokt gereageerd toen haar familie haar weer omtoverde tot man voor ze haar kist in ging. De 32-jarige 'Jennifer Gable' overleed in oktober van dit jaar onverwachts aan een aneurysma, een verwijding of uitstulping van een slagader. Dat meldt Daily Mail.
Afschuw
Haar vrienden reageerden vol afschuw toen ze op de begrafenis ontdekten dat hun vriendin was omgetoverd tot man; Haar lange haren waren af- geknipt en ze droeg een pak. Volgens activisten is het het bewijs dat het belangrijk is expliciet in een testament te laten zetten wat je wensen zijn.
Meghan Stablet van de 'Human Rights Campaign' hielp mevrouw Gable eerder toen ze haar verandering van geslacht onderging. "Ze heeft gedaan wat ze moest doen om als vrouw aan te worden gezien. Haar vader heeft haar identiteit echter uitgewist, uit arrogantie of uit onwetendheid".
Overlijdensbrief
Ook in de overlijdensbrief wordt geen melding gemaakt van het feit dat ze jaren als vrouw heeft geleefd. In de brief wordt de naam Geoffrey ver- meld en gaat het over 'hij' en 'zijn' en niet over 'zij' en 'haar'. "Geoffrey Charles Gable, 32, Boise, overleed onverwachts op 9 oktober 2014 op zijn werk bij de Welss Fargo Bank. Hij trouwde in 2005 op Hawaii met Ann Arthurs. Zij zijn later gescheiden", valt er te lezen.
Online was er de mogelijkheid condoleance te tekenen. Daar reageerde Lisa Becker als volgt: "Ze werd verminkt en niet gerespecteerd door haar familie en zelfs in haar overlijdensbrief is een wanhopige poging gedaan haar voor te doen als man. Familie: schaam je" ‼

bronnen: MetroNieuws.nl / DailyMail.co.uk / YouTube.com


     ◄   Transition Radio  Berichtgeving over 'Jennifer Gable' ‼