donderdag 11 december 2014

PKN - Commercial | "Ophef over Kerst-commercial van de PKN met Homostel"

De kerstcommercial van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is pas vanaf 15 december op televisie te zien maar op internet is nu al een flinke discussie losgebrand over het homostel dat figureert in de spot. Te zien is dat enkele tientallen mensen op weg zijn naar de Petruskerk in Woerden.
De boodschap is: een uitnodiging om de kerkdiensten rond kerst te bezoeken. "De commercial toont allerlei mensen die op weg zijn naar de kerk, waaronder een homostel", aldus één van de makers van de video die de ophef niet begrijpt.

In het filmpje wordt het stel uitgenodigd door de geloofsgemeenschap, naast een zwerver en een prostituee. Zowel voor- als tegenstanders hebben zich op internet-fora laten horen. Inmiddels hebben ook de twee homoseksuele mannen van zich laten horen.
Rik Laernoes en Adriaan Rodenburg uit Haringhuizen deden mee met de kerstcommercial van de PKN omdat het hen leuk leek om te figureren. Ze waren zich van geen kwaad bewust zo laten ze in onderstaande video weten. Bekijk zowel de kerstcommercial als de reactie van het homostel en oordeel zelf.

Zie ook:  Ophef over Homo's in commercial van de KPN terecht ?!
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Spirit24.nl