woensdag 21 januari 2015

Filippijnen – Toespraak van de Paus | "Het ware gezicht van Paus Fransiscus"

Het was eerst even wennen aan de nieuwe paus Fransiscus, hij riep ouders op hun homo en transgender kinderen te aanvaarden en nog wat meer moois, maar het bleef allemaal bij Bla Bla Bla, veel woorden maar helemaal geen daden.

Nu opeens een andere wind en wel die uit 'Manilla' waar hij op bezoek is en terloops zij dat men niet meer als konijnen behoefde te fokken (lees veel kinderen krijgen) maar anti-conceptie (ook het gebruik van condooms, safe sex) blijft verboden.

Omtrent het homohuwelijk nu ook opeens het ware gezicht van deze Paus. Tijdens een mis in Manilla zei de paus: "Het homohuwelijk ontsiert Gods plan voor de schepping en dat de familie (lees hetero gezin) bedreigd wordt door het homohuwelijk".

Gelukkig eindelijk weer eens klare wijn.

Zie ook:  Paus: "Katholieken hoeven zich niet voort te planten als konijnen"   Paus: "Voortplanten als konijnen hoeft niet"  (Incl. Video)
bron: GayNews.nl

Is 'Paus Franciscus' toch niet zo 'Pro-Gay' ?!
We waren net zo blij met de progressieve Paus Franciscus, die zich onlangs nog buitengewoon positief uitsprak over homoseksuali- teit. Helaas heeft hij in een recent gesprek met de media enkele uitspraken gedaan die nogal conflicteren met zijn eerdere opvattin- gen. Zo waarschuwde hij onder andere voor 'sluipende aanvallen op het gezin', waarmee hij refereert aan het 'homohuwelijk', meldt Telegraph.co.uk.
Paus Franciscus sprak met journalisten op zijn vlucht terug naar Rome vanuit de Filippijnen. Hij maakte onder andere duidelijk dat hij vasthoudt aan de kerkelijke leer die anticonceptie verbiedt, "maar katholieken hoeven zich niet voort te planten als konijnen", aldus Paus Franciscus.
Ideologische kolonisering
De paus sprak daarnaast van 'ideologische kolonisering' van gezinnen en ontwikkelingslanden door groepen, instellingen en landen, die westerse ideeën over geboortebeperking, maar ook homorechten opdringen als voorwaarde voor ontwikkelingshulp. "Iedereen heeft het recht zijn identiteit te behouden zonder ideologisch gekoloniseerd te worden", aldus de Paus.
► Een nogal opmerkelijke uitspraak. Hiermee verwijst hij namelijk onder andere naar de rem op ontwikkelingshulp die Nederland toepaste toen Oeganda een heftige anti-homo wet invoerde begin 2014. 'Frank Mugisha', leider van de Oegandese homorechtenbeweging, liet in een interview met: 'Gay&Night' uit 2013 ook blijken dat het juist Westerse religieuze groeperingen zijn die ontwikkelingslanden indoctrineren met hun ideeën over anti-homo propaganda. Hij was overigens ook van mening dat de oplossing niet lag bij het snijden in ontwikkelingshulp, omdat dat Oegandese LHBT's alleen maar meer martelaren zou maken.
Conservatieve inslag
De paus laat de laatste tijd steeds meer zijn conservatieve kant zien. Tijdens de trip haalde de paus bijvoorbeeld ook uit naar 'sluipende aanvallen op het gezin', een verwijzing naar het 'homohuwelijk' die Amerikaanse bisschoppen ook dikwijls gebruiken.
Jammer en zorgwekkend, gezien Franciscus eerder nog mooie, progressieve uitspraken deed over het blijven steunen van homoseksuele kin- deren en het niet discrimineren van homo's.
bronnen: Gay.nl / Telegraph.co.uk / YouTube.com