donderdag 26 februari 2015

Amerika - New York - LGBT's | "Dakloze Homo-jongeren overleven door Seks"

Dakloze homo-jongeren in 'New York' doen steeds vaker aan "survival sex" (overlevings seks) om te overleven. Het Urban Institute ondervroeg 283 homoseksuele jongeren die om welke reden dan ook uit huis zijn gezet en op straat leven.
Uit de studie blijkt dat een steeds groter deel van deze jongeren betaalde seks zien als tijdelijke uitweg. Tot voor enkele jaren gingen jongeren mee met een sekspartner voor onderdak en voedsel. Van de ondervraagde 283 jongeren zegt nu bijna iedereen dat ze ook aan betaalde seks doen om te kunnen overleven in New York.

Meer dan 80 procent van deze jongeren zien het hebben van betaalde seks als positief. Ze kunnen de winter overleven door geld te verdienen en te bouwen aan sociale contacten. Keerzijde is dat bijna 90 procent tevens aangeeft dat ze zich wel eens angstig, gefrustreerd of vies voelen.
Van de respondenten is 47 procent homoseksueel, 36 procent lesbisch en 16 procent transgender. Opvallend is dat maar liefst 90 procent van de ondervraagde dakloze homo-jongeren die aan 'survival sex' doen zwart, latino of multicultureel zijn.

Video - Links  ↓↓  Tijdens een sociaal experiment in New York afgelopen week vraagt een dakloze jonge jongen om hulp in het centrum van de stad. Het is net boven nul maar de langslopende bevolking laat hem maar liefst twee uur liggen ... totdat eindelijk iemand hem helpt ‼

Zie ook: 
  Dakloze Homo-jongeren in New York overleven door Seks   
  Groot-BrittanniĆ«: Kwart van de 'dakloze jongeren' is LHBT
  Kwart van de dakloze jongeren in Groot-BrittanniĆ« is LGBT
bronnen: GaySite.nl / NY·DailyNews.com / YouTube.com