woensdag 11 februari 2015

Amerika - Urban Outfitters – WO II | "Ophef over anti-Homo douchegordijn" ‼


De Amerikaanse modeketen 'Urban Outfitters' heeft de woede van vele klanten op de hals gehaald met een nieuw gordijn dat on- langs aan de collectie "Assembly Home" werd toegevoegd ‼  De print op het 'douchegordijn' vertoont zeer veel gelijkenissen met de uniformen die homoseksuele gevangenen droegen in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Homoseksuele gevangenen moesten in de concentratiekampen een grijs-wit gestreept uniform aan met een roze driehoek erop. Dat is precies het motief van het douchegordijn dat de afgelopen weken voor 69 dollar te koop was. De Joodse organisatie 'Anti-Defamation League' heeft erop aan- gedrongen dat de gordijnen uit de verkoop gaan.
 "Dit patroon is erg beledigend en moet niet te koop zijn in de winkels", zegt directeur 'Abraham Foxman', die zelf de 'Holocaust' heeft overleefd ‼ 'Richard Hayne' van 'Urban Outfitters' heeft inmiddels laten weten dat 't gordijn is uitverkocht en niet meer opnieuw wordt opgenomen in de collec- tie.

Modeketen 'Urban Outfitters' is vooral actief in de Verenigde Staten maar heeft ook enkele winkels in Europa. Eén van de 400 locaties is te vinden aan de Kalverstaat in Amsterdam.
bronnen: GaySite.nl / WashingtonPost.com / AOL.com (Video)