vrijdag 6 februari 2015

Minister "Jet Bussemaker" zet 160 voorlichters in voor meer Homo-acceptatie

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat '160 voorlichters' inzetten om homoseksualiteit bespreekbaar en geaccepteerd te krijgen binnen etnische en religieuze groepen.
Bussemaker laat zich leiden door een vorig jaar gepresenteerd onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), waarin naar voren kwam dat rooms-katholieke en niet-gelovige jongeren positiever zijn gaan staan tegenover homoseksualiteit dan hun oudere geloofsgenoten. Bij protes- tanten en andere gereformeerden is mogelijk het tegenovergestelde aan de hand.
De voorlichters gaan zich richten op twaalf groepen, waaronder Turken, Marokkanen, Koerden, Somaliërs, Afghanen, Hindoestanen, Roma, ortho- doxe Joden en traditioneel christelijken.
Vorig jaar bleek uit het rapport dat behalve onder christenen, ook onder moslims homoseksualiteit gevoelig ligt.
"Een kwart van de islamitische Nederlanders zegt geen probleem te hebben met het homohuwelijk waar dit bij orthodox-protestanten op 44% ligt. En een kwart van de moslims heeft geen moeite met het homohuwelijk. Een ruime meerderheid van de rooms-katholieken en niet-gelovige Neder- landers heeft naar eigen zeggen geen moeite met homoseksualiteit (95%)".
ChristenUnie-Kamerlid 'Joël Voordewind' vindt het plan 'flauwekul'.
"Natuurlijk moet er over dit onderwerp gesproken worden, maar gemeenschappen en scholen gaan zelf over de manier waarop dat gebeurt. De scheiding van kerk en staat moet worden gerespecteerd".
bron: Joop.nl


















xx
 ◄   Klik op de afbeelding en bekijk de video op "JOOP.nl" ‼

 
ChristenUnie en SGP tegen 'reli-politie' van minister Jet Bussemaker     

De kleine christelijke partijen in de Tweede Kamer zijn tegen een plan van minister Bussemaker om 160 voorlichters in te zetten, die bij bepaalde groepen in de samenleving over taboes als homoseksualiteit moeten gaan praten.
De Kamerleden Voordewind (ChristenUnie) en Bisschop (SGP) spreken van een reli- en gedachtenpolitie, die "eerder contraproductief" werkt. "Als je hiermee denkt veranderingen te kunnen afdwingen ...".
Gay Parade
Bussemaker wil 160 ambassadeurs werven die voorlichting willen geven aan onder meer Turken, Marokkanen, orthodoxe joden en orthodoxe chris- tenen. Het gaat om mensen die zelf uit die gemeenschappen komen.
De minister vindt het van groot belang dat homoseksualiteit overal bespreekbaar wordt, ook in religieuze kringen "waar dit nog weleens moeilijk ligt". Ze zegt te begrijpen "dat je niet iemand die bij de Gay Parade op een boot staat, naar een reformatorische school moet sturen".
Bussemaker spreekt binnenkort met de Kamer over haar plan.
↓↓  Zie voor meer artikelen over dit onderwerp bij de 'Links' van vrijdag 06 februari 2015  ↓↓
bron: NOS.nl


   


















◄   Klik op de afbeelding en bekijk de video op "NOS.nl" ‼