donderdag 12 februari 2015

Rusland | "World Press Photo voor intiem portret van Homostel in Rusland" ‼


Een intiem portret van een jong homostel in het Russische Sint-Petersburg is uitgeroepen tot 'Beste Foto van het Jaar'. De Deense fotograaf Mads Nissen is daarmee winnaar van World Press Photo 2014. De foto laat een Russisch stel zien, Jon en Alex, in een don- kere kamer achter gesloten gordijnen. De foto is er één uit een serie over homofobie in Rusland.
"Terroristen gebruiken vandaag de dag aanschouwelijke beelden voor propaganda", zegt jurylid Pamela Chen. "Wij moeten reageren met iets sub- tielers en intensers en wat meer doordacht is". "LHBT's hebben het in Rusland steeds moeilijker", aldus de jury. "Zeker sinds 'homo-propaganda' per wet is verboden, zijn roze Russen steeds meer het slachtoffer van discriminatie, intimidatie en geweld".
Voor de 58e editie van 'World Press Photo', de meest prestigieuze fotowedstrijd ter wereld, zonden 5692 professionele fotografen bijna 100.000 foto's in. In totaal krijgen 42 fotografen uit 17 landen een prijs in acht categorieën. Onder de winnaars zitten dit keer geen Nederlanders ‼  De win- nende foto's zijn van 18 april tot en met 22 juni te zien in een tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, die daarna de hele wereld rond- reist.
bronnen: Gay.blog.nl / ANP.nl / Zie.nl / YouTube.com