zondag 29 maart 2015

Maastricht - 29 maart 2015 | "Onthulling Regenboogzebrapad in Maastricht" ‼

Op een van de bekendste plekken van Maastricht, het Vrijthof, komt vanaf zondag 29 maart a.s. een tijdelijk regenboogzebrapad. Daarmee laat de stad zien dat het staat voor diversiteit en open staat voor iedereen. Het regenboogzebrapad is een initiatief van GroenLinks, dat steun kreeg voor de motie van VVD, SP, D66, Stadsbelangen Mestreech, de Senioren Partij Maastricht en de LPM.

GroenLinks-fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam: "Met het zebrapad willen we een plek creëren waar we letterlijk stil staan bij diversiteit. Dat het leeft in de stad blijkt wel uit het enthousiasme waarmee de gemeente meewerkt, neem alleen al de prachtige locatie van het pad".

De opening van het pad is een van de vele activiteiten in aanloop naar de landelijke Roze Zaterdag op 20 juni die dit jaar in Maastricht is. "We werken nauw samen met de organisatie daarvan, Maastricht Colours You", zegt Krabbendam.

Het regenboogzebrapad moet meer zijn dan een tweedimensionale uiting. "We willen op allerlei manieren aandacht vragen voor diversiteit, bijvoorbeeld met een fotowedstrijd en door ondernemers in de stad erbij te betrekken. Het zebrapad blijft in ieder geval een jaar liggen, dus ook na Roze Zaterdag sluiten we aan bij evenementen in Maastricht", aldus de fractievoorzitter van GroenLinks.

Het regenboogzebrapad wordt op zondag 29 maart om 16.00 uur feestelijk onthuld door wethouder Gerdo van Grootheest. "Met onder meer muziek en dans willen we zoveel mogelijk mensen uit de hele stad naar het Vrijthof halen om de onthulling mee te maken", zegt Krabbendam.

Ben je op 29 maart in Maastricht dan is ook de tentoonstelling Gijsen, Flikker Op ‼ in Centre Céramique een aanrader. Deze expositie laat de geschiedenis van Roze Zaterdag zien, die in 1979 begon in Roermond met een demonstratie tegen de uitspraken van bisschop Gijsen over homoseksualiteit. De tentoonstelling is te zien tot en met 21 juni.

Zie ook:  Regenboogzebrapad in centrum als teken van tolerantie  Roze stad 'Maastricht' krijgt tijdelijk regenboogzebrapad     
Maastricht krijgt 'Regenboogzebrapad'  /  Persbericht: "Onthulling Regenboogzebrapad"  /  Maastricht – Regenboogzebrapad

bronnen: COC.nl - COC Nederland / YouTube.com