zondag 22 maart 2015

VS | "Mexicaans-Amerikaanse groep Los Tigres del Norte krijgt GLAAD-award"


Los Tigres del Norte (The Tigers of the North), een bekende Mexicaans-Amerikaanse groep schrijft geschiedenis omdat ze recent een award kregen van GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) voor hun song 'Era Diferente', van hun nieuwste album Realidas, die gaat over een lesbische tiener die verliefd wordt op haar beste vriendin, aldus Advocate.com en HoLeBi.info.

De groep Los Tigres del Norte bestaat al 47 jaar en verkocht al meer dan 37 miljoen albums wereldwijd. Ze zingen in het Spaans en zijn erg populair. Ze wonnen eerder als zes Grammy's, zes Latin Grammy's en kregen recent een ster op de beroemde Hollywood Walk of fame. De GLAAD award krijgen ze omwille van het bespreekbaar maken van homoseksualiteit binnen de Mexicaanse, Lationo en Spaans sprekende gemeenschappen.

De groep is afkomstig uit Californië en brengt vooral ballades over sociale zaken. Zoals het nummer: 'De Paisano a Paisano', dat gaat over de criminalisatie van Mexicaanse immigranten die proberen een leven op te bouwen in de VS. Of het nummer: 'Los Tigres', dat gaat over de ervaring tussen de dualiteit van Mexicaans en Amerikaans zijn.

De song 'Era Diferente' (She Was Different) gaat over een jong lesbisch meisje die worstelt met haar seksuele geaardheid en met jongens die vechten om haar aandacht, maar geen van hen kan haar hart winnen, want ze is verliefd op een ander meisje.

Het liedje gaat ook over het feit dat mensen geloven dat de ideale liefde is tussen een man en een vrouw, en dat andere vormen van liefde raar gevonden wordt, maar dat het uiteindelijk om liefde draait, en liefde is altijd gelijk is. Het is voor het eerst dat de groep een lied brengt over HoLeBi liefde. Volgens de bandleden is dit het gevolg van het feit dat enkele fans regelmatig vroeger waarom zing je geen liedje over ons ?!

Zie ook:  GLAAD Media Awards voor 'The Imitation Game', 'How To Get Away With Murder' en 'Transparent'

bronnen: HoLeBi.info / Advocate.com / YouTube.com