woensdag 29 april 2015

Groningen - Homofobie | "Man is slachtoffer van Homogeweld op Koningsdag"

'Vieze homo' zijn de laatste woorden die een homoseksuele man uit Hoogezand-Sappemeer zich van Koningsdag herinnert. Vlak daarna wordt hij in elkaar geslagen op het Emmaviaduct in Groningen, aldus RTV Noord.

De man, die anoniem wil blijven, viert Koningsdag met vrienden en familie in de binnenstad. Vervolgens wandelt hij rond een uur of acht 's avonds alleen naar een vriend die in de buurt van de Parkbrug woont. Onderweg wordt hij aangevallen.

Bloed
Bovenop het Emmaviaduct, vlakbij het Hoofdstation, hoort hij twee jongens anti-homoleuzen naar hem schreeuwen. Ze vallen hem van achteren aan. Als hij op de grond ligt, trappen ze hem na.

Het slachtoffer loopt allerlei kneuzingen op. Tanden zijn afgebroken. Er stroomt bloed uit zijn lippen en kin. De daders gaan ervandoor.

In paniek belt de man zijn partner. Die brengt hem in allerijl naar het ziekenhuis, waar hij een tijdje blijft.

Hersenschudding
Verschrikt kijkt het slachtoffer dinsdagmorgen in de spiegel. 'Wat is er met mijn gezicht gebeurd?' Door de klap heeft hij een hersenschudding opgelopen. Hij kan zich niet herinneren wat er is gebeurd. Pas in de loop van de dag keert zijn geheugen terug.

De mishandelde man doet waarschijnlijk woensdag aangifte. Uit beelden van bewakingscamera's in de buurt moet blijken wat er precies is gebeurd.

Zie ook: 
Man is slachtoffer van Homogeweld op Koningsdag  /  Homoseksuele man ernstig mishandeld     
Homo op Koningsdag in Groningen aangevallen  Homo mishandeld op Koningsdag in Groningen

bron: RTV·Noord.nl