zondag 12 april 2015

Italiaanse priester ontslagen op beschuldiging van deelname aan Gay-orgieën

Een Italiaanse priester is de laan uitgestuurd, omdat hij deel zou hebben genomen aan gay orgieën. Een van zijn online lovers had de kerkvaders in het Zuid-Italiaanse Tarente een dossier gestuurd, waaruit zou blijken dat de priester seks had met prostituees, deelnam aan rollenspelen en expliciete gay web chats bezocht.

Zo moest zijn 32-jarige lover de rol van Judas spelen en zijn verraad aan Jezus moeten goedmaken aan de circa 50-jarige priester door zijn slaafje te zijn. Paus Franciscus zat nog maar amper op zijn Heilige Stoel of hij had het al over een homolobby binnen het Vaticaan.
bronnen: Gay.blog.nl / Kath.net / DailyMail.co.uk


Italië - Vaticaan | "Priester organiseerde orgieën met mannen"
De Katholieke leiding van het Italiaanse bisdom Taranto heeft een priester ontslagen omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het hebben van seks met andere mannen en het verspreiden van foto- en filmmateriaal van deze handelingen.
Volgens Italiaanse media heeft de priester orgieën georganiseerd met een aantal mannen waaronder een aantal priesters en leden van de Zwitserse Garde. De beelden van deze 'gangbangs' heeft de priester vervolgens gedeeld met een groot aantal collega-priesters in Italië.

De zaak kwam aan het rollen toen een 32-jarige man op internet werd benaderd door de 52-jarige priester. Via meerdere chatsessies werd de man uitgenodigd voor een orgie en werd hem door de priester verteld wat er allemaal gebeurde binnen de muren van de kerk. De man ging met zijn verhaal naar het bisdom waarna een onderzoek volgde.
Hieruit bleek dat er een zeer wijd verbreid netwerk bestaat van priesters die seks hebben met andere mannen en priesters die de beelden van deze orgieën op hun computer hebben staan. De spil in dit netwerk bleek de priester die afgelopen week door het bisdom Taranto uit zijn functie werd ontheven. Aartsbisschop Filipo Santoro betreurt het "falen van de geestelijken" maar onthoudt zich verder van elk commentaar.

Het is niet voor het eerst dat een lid van de Katholieke Kerk in Italië wordt ontslagen vanwege homoseksuele handelingen. Ruim een jaar geleden zei een voormalig commandant van de Zwitserse Garde, de officiële bewakingseenheid van het Vaticaan, dat er een groot aantal homoseksuele priesters werkzaam zijn in Vaticaanstad. "Ik sluit ook niet uit dat er een 'netwerk van homoseksuelen' bestaat binnen het centrum van de Katholieke Kerk", aldus de voormalig commandant.
Er wordt inmiddels al geruime tijd onderzoek gedaan naar de omvang van een eventueel 'ondergronds homonetwerk' binnen de kerk in Italië, maar tot op heden wordt door het Vaticaan geen mededelingen gedaan over de voortgang van dit onderzoek. Een tot nu toe geheim rapport van 300 pagina's zou melden dat er een ondergronds netwerk van Vaticaanmedewerkers bestaat die 'verbonden zijn door hun seksuele oriëntatie'.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com