woensdag 15 april 2015

LHBT's zijn niet welkom | "Toch maar niet op vakantie naar Egypte dit jaar" ?!

Gisteren is tijdens een rechtszaak in Egypte besloten dat LHBT-bezoekers uit het buitenland het land uit gezet mogen worden, en dat het ze verboden mag worden om het land überhaupt te bezoeken, aldus PinkNews.co.uk en Gay.nl.
De rechtszaak draaide om een 'vermoedelijk homoseksuele man' uit Libië dit in 2008 door Egypte werd verboden om terug te keren naar het land. De man spande een rechtszaak omdat hij juist naar Egypte terug wilde keren om daar zijn studie aan de Arab Academy for Science, Technology and Maritime Transport voort te zetten. Helaas kreeg de man geen gelijk.

In de rechtszaak werd de man omschreven als homoseksueel, maar het is onduidelijk welke bewijzen er zijn die zijn seksuele geaardheid aantonen. In Egypte is homoseksualiteit niet bij wet verboden, maar LHBT's worden regelmatig vervolgd voor losbandigheid en publieke onzedelijkheid. Volgens berichten van plaatselijke LHBT-activisten wordt de situatie in Egypte steeds grimmiger en is het aantal arrestaties de laatste maanden flink gestegen.

Zie ook: 
Egypte mag LGBTtoeristen deporteren en de toegang ontzeggen  Egypte legaliseert het uitzetten van Homo's ‼       
Egypte mag buitenlandse LGBT's het land uitzetten of weigeren  LGBT-rechten in Egypte  /  LGBT rights in Egypt

bronnen: Gay.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com