vrijdag 22 mei 2015

KamKrant | Doek valt voor oudste Gayblog van Nederland: 'KamKrant.nl stopt'


Na achttien jaar valt het doek voor KamKrant.nl. Hoofdredacteur 'Kam-Fong Tjin-Kam-Jet', beter bekend als Kammie, vindt het mooi geweest. KamKrant.nl begon in 1997 met nieuwtjes en persoonlijke belevenissen, en is daarmee de oudste gayblog van Nederland, en daarmee ook de oudste nog bestaande online gaycommunity. Op 4 augustus zal de laatste update verschijnen.

"Op 4 augustus 2015 bestaat de site 18 jaar. Een mijlpaal als ik het vergelijk met veel andere websites. Het is een goed moment om te stoppen en ruimte te maken voor een jongere generatie", zegt Kam-Fong, die de site opzette toen hij zelf 18 jaar oud was.

Een van de eerste online Gay-communities
De website is ooit uit verveling ontstaan tijdens een vakantie van Kam Fong op Schiermonnikoog. Met rubrieken zoals "Tante Beps Roddeljournaal" en spraakmakende columns, creëerde KamKrant.nl onbewust een eigen online gaycommuity in een tijd waarin Facebook en Instagram nog niet bestonden De site heeft in daarmee een belangrijke rol gespeeld in het leven van een grote groep jonge homo's die net uit de kast kwamen en zich wilden oriënteren binnen de gayscene.

In de afgelopen 18 jaar, heeft KamKrant.nl eigen succesvolle evenementen georganiseerd zoals 'Cash & KamKrant', 'Mister KamKrant IRC' en 'De Naughty Bingo'. Een van de meest zichtbare evenementen was 'De Zwakste Nicht', een roze persiflage op het destijds populaire programma 'De Zwakste Schakel', waarbij diverse steden werden aangedaan zoals Rotterdam, Enschede en Arnhem. Door het organiseren van eigen evenementen heeft KamKrant.nl veel homojongeren ook 'offline' met elkaar in contact gebracht. Tot slot heeft KamKrant.nl diverse keren meegevaren tijdens de Amsterdamse Canal Pride.

Tot 4 augustus 2015
De komende tijd zal de redactie de site nog onderhouden en content blijven plaatsen. Binnenkort verschijnt de jaarlijkse KamKrant.nl zomeragenda en zal er verslag gedaan worden van populaire homofeesten. De KamKrant.nl-bloggers Kevin, Vinnerd, Thijs, Scott en Wouter zullen tot het einde hun steentje bijdragen. Op 4 augustus zal de laatste update op de site verschijnen, niet veel later zal de site "op zwart" gaan.

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com